elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Educació adjudicarà en breu les aules prefabricades per al CEIP Rosario Pérez de la Vall

Educació adjudicarà en breu les aules prefabricades per al CEIP Rosario Pérez de la Vall
  • La conselleria està a l'espera que l'Ajuntament finalitze els treballs d'adequació de la parcel·la per a començar el muntatge

La conselleria d'Educació està a punt d'adjudicar el lloguer i muntatge de les aules provisionals del CEIP Rosario Pérez de la Vall d'Uixó on es traslladaran els alumnes quan s'inicien els treballs de demolició i construcció del nou centre del barri Carbonaire.

“Ja tenim proposta d'adjudicació i en breu es formalitzarà l'adjudicació amb la signatura del contracte”, afirmen des de la conselleria que dirigeix Compromís.

A més assenyala que “l'empresa contractista ja està preparant-ho tot per a començar el muntatge, però no podrà començar la instal·lació fins que l'Ajuntament de la Vall d'Uixó finalitze el condicionament de la parcel·la”, uns treballs que han començat aquesta mateixa setmana després d'adjudicar-se el dilluns l'obra.

Així doncs, des de la conselleria asseguren que “ho tenim tot preparat perquè una vegada l'ajuntament finalitze els treballs de condicionament de la parcel·la, l'empresa contractista de les instal·lacions prefabricades comence els treballs de muntatge amb l'objectiu de tindre'l tot preparat”.

No obstant això, des d'Educació insisteixen que “quan l'ajuntament adjudique les obres de demolició i construcció del nou CEIP Rosario Pérez i ens comunique l'inici de les obres, es podrà fer el trasllat de l'alumnat”, com ja publicava elperiodic.com. Cal recordar que la conselleria no és partidària de tindre als alumnes en barracons més temps del necessari, per la qual cosa fins que no hi haja data d'inici de les obres no s'autoritzarà el trasllat.

El curs 2023-24 començarà en el centre actual

Si bé el mes de febrer passat, des de l'Ajuntament s'informava que la demolició es realitzaria al setembre de 2023, la setmana passada la direcció del col·legi del barri Carbonaire informava els pares a través dels canals de comunicació que “el trasllat a les aules prefabricades no es farà el mes de setembre, com estava previst; es durà a terme al desembre, durant les vacances de Nadal”.

Per tant, asseguren en el comunicat, “començarem el curs 2023-2024 en el centre actual”.

Aquesta setmana des del Partit Popular recordaven que Tania Baños, alcaldessa de la ciutat, va prometre que el trasllat a les aules prefabricades es faria a l'estiu i que el curs 2023-24 començaria a les aules prefabricades. Una promesa que es va esvair pocs dies després de les eleccions quan els pares rebien l'escrit de l'adreça del centre informant que el curs començarà en l'actual centre.

Després de conéixer-se que el pròxim curs arrancarà en el mateix edifici, l'AMPA va sol·licitar una reunió a l'alcaldessa. Després de la mateixa han tornat a informar els pares que es reuniran amb la conselleria i a ella es traslladarà l'Ajuntament, l'AMPA, el consell escolar i la direcció del centre.

Pujar