elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Crida accidentada en la Vall: un quadre cau des de l'Ajuntament sobre una regidora

Crida accidentada en la Vall: un quadre cau des de l'Ajuntament sobre una regidora
Crida accidentada en la Vall: un quadre cau des de l'Ajuntament sobre una regidora
  • La Junta Local Fallera va prohibir als regidors pujar al balcó i es van quedar al carrer, quan es va despenjar un quadre de grans dimensions sobre els allí presents

Les falles de la Vall d'Uixó no podrien haver començat de pitjor manera. La Crida del dissabte 5 de març va estar marcada per la polèmica, primer, i després per un contratemps que podria haver acabat de manera tràgica.

Una prohibició “sense precedents”, denúncia el regidor del Partit Popular, Herminio Serra. “La Junta Local Fallera, segons van indicar, ens va prohibir als regidors de la corporació municipal pujar a l'Ajuntament com s'ha fet tota la vida”. L'edil explica que “se'ns va acostar un membre de la Junta Local Fallera per a dir-nos als regidors que no podíem pujar”, per la qual cosa només van poder accedir al balcó l'alcaldessa, Tania Baños, i la regidora de Falles, María Cruces. La resta, tant del PSOE, PP i Vox es van quedar al carrer.

És llavors quan, amb la pluja, es resguarden sota el balcó de l'Ajuntament i en el moment de l'espectacle muntat per a la Crida, cau des del balcó un quadre de grans dimensions i es precipita directament sobre els regidors, impactant en l'ull de l’edita de Vox, Marina Peirats.

Marina Peirats ferida
Marina Peirats ferida

Preocupació i nerviosisme

La regidora ferida va ser atesa, ja dins de l'Ajuntament, per la resta de regidors que li van proporcionar pastilles per al dolor i gel per a intentar que la contusió no provocara la inflamació del seu ull, encara que no es va poder evitar l'aparició de l'hematoma i que l'ull es tancara, com es pot veure a la foto. En aqueixos moments, es van viure moments de nerviosisme i preocupació per l'estat de la regidora.

Ferida en l'ull
Ferida en l'ull

Des de Vox destaquen l'excepcional comportament dels regidors atenent en tot moment a la seua companya de corporació. Encara que lamenten que “no es pot dir el mateix de la Junta Local Fallera ja que ni un sol membre de la mateixa es va interessar per l'estat de salut de la regidor de VOX”.

Des de VOX anuncien que demanaran explicacions i responsabilitats, i es reserven la possibilitat d'exercir les accions legals oportunes.

Pujar