elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les AMPES de la Vall d'Uixó demanen la infermeria escolar malgrat que l'Ajuntament no es planteja posar en marxa el servei

Les AMPES de la Vall d'Uixó demanen la infermeria escolar malgrat que l'Ajuntament no es planteja posar en marxa el servei
  MÉS FOTOS
  Les AMPES de la Vall d'Uixó demanen la infermeria escolar malgrat que l'Ajuntament no es planteja posar en marxa el servei - (foto 2)
  Les AMPES de la Vall d'Uixó demanen la infermeria escolar malgrat que l'Ajuntament no es planteja posar en marxa el servei - (foto 3)

  La coordinadora d'AMPES de la Vall d'Uixó considera una necessitat la posada en marxa de la infermeria escolar en els quinze centre educatius de la ciutat. I per a això, presentaran una instància a l'Ajuntament de la Vall d'Uixó per a sol·licitar una reunió amb la regidor d'Educació i posar sobre la taula que s'inicien els tràmits per a contractar la infermeria escolar.

  Sobre aquest tema, en l'últim ple, el dimecres d'aquesta mateixa setmana, la responsable local d'Educació, Carmen García, va assegurar que no s'han plantejat posar en marxa la infermeria escolar en la Vall.

  Vicente Gumbau, representant de la coordinadora d'AMPAS, ha assenyalat que “en ple segle XXI, els docents no tenen l'obligació de curar a un alumne”. I continua apuntant que “la infermeria escolar és una necessitat palpable i volem que els dotze col·legis i els tres instituts de la nostra ciutat compten amb aquest recurs necessari, encara més tenint en compte la situació actual”.

  De fet, Gumbau ha apuntat que aquest assumpte ja es va tractar en un consell escolar i, de moment, “des de l'ajuntament van rebutjar aquesta proposta”.

  Les mares i pares d'alumnes de la Vall veuen amb bons ulls la infermeria escolar, com és el cas de l'AMPA del CEIP Eleuterio Pérez. La seua presidenta, Belén Canella, ha apuntat que “portem dos anys plantejant el tema però des de l'Ajuntament no ens han donat opció de demanar-lo”. “Amb 489 alumnes matriculats en el nostre col·legi, considerem una necessitat però tem que no ens el concediran perquè, en un moment com l'actual de pandèmia pel covid, superem la ràtio per alumne en algunes classes i dels sis professors de més sol·licitats per a aquest curs especial solo ens han concedit cinc”. I la presidenta de l'AMPA del CEIP Sant Vicent, Eva Segarra, ha assegurat que “la infermera escolar aniria genial per al nostre col·legi”.

  Amb la infermeria escolar en els centres educatius estaria garantida una atenció primària de manera immediata i suposa una plus per a educar en salut i fomentar hàbits de vida saludables.

  Al febrer de 2020, Ciutadans i Partit Popular van presentar una moció per a implantar la infermeria escolar en la Vall, proposta que va ser rebutjada pel govern local.

  Cal assenyalar que Benicàssim, Onda i Segorbe ja disposen de la infermeria escolar i Moncofa està a l'espera que la Generalitat Valenciana els aprove la competència impròpia per a contractar el servei que esperen posar en marxa a partir del 18 d'octubre.

  “No han comptat amb nosaltres per a l'inici del curs”

  D'altra banda, el representant de la coordinadora ha lamentat que l'Ajuntament de la Vall d'Uixó no haja comptat amb l'entitat i les AMPES de la ciutat per a coordinar l'inici del curs covid. Vicente Gumbau ha assegurat que han tingut coneixement de la reunió entre ajuntament, centres educatius, Policia Local i centre de salut per la premsa. “No han comptat ni amb la coordinadora ni amb les AMPES per a l'inici de curs. L'única informació que tenim ens arriba pels col·legis i per la federació d'AMPES”, ha assenyalat Gumbau.

  Pujar