elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Acord històric a la Vall d'Uixó per al dijous de ‘bous al carrer’ en Carbonaire i la Sagrada Família

Acord històric a la Vall d'Uixó per al dijous de ‘bous al carrer’ en Carbonaire i la Sagrada Família
  • Si totes dues festes no coincideixen amb la Pilarica, la vesprada taurina del dijous es realitzarà només en el barri de Carbonaire

Les festes patronals de la Sagrada Família i Santíssim Crist de la Vall d'Uixó i les festes del Santíssim Crist del Calvari del barri Carbonaire han arribat a un acord que es podria qualificar d'històric. I és que totes dues festes, després del canvi de president, han aconseguit asseure's per a fixar un calendari que trenque amb una situació que compartien fins ara. I és que les dues festes celebraven una vesprada de bous al carrer el dijous, que els obligava a compartir ambulància i farmaciola.

Ara, tots dos col·lectius festius han acordat que això no siga així i el dijous no coincidiran amb bous al carrer en totes dues festes, sempre que la seua setmana festiva no coincidisca amb les festes de la Pilarica. Cal assenyalar que si per alguna cosa es caracteritza la Vall d'Uixó és per la quantitat de festes de barri, sobretot el mes d'octubre.

Com quedarà el calendari taurí?

Si les Sagrada Família i Santíssim Crist i les festes del Santíssim Crist del Calvari de Carbonaire no coincideixen amb la Pilarica, el calendari de bous al carrer serà el següent:

  • Sagrada Família i Santíssim Crist: farà bou el dissabte, dimecres i diumenge.
  • Santíssim Crist de Carbonaire: farà bou el dijous, divendres i dissabte.

Així mateix, tots dos col·lectius festius han acordat que el primer divendres de festes l'actuació sempre la realitzarà les festes patronals i en el Carbonaire no planificaran cap actuació, segons ha explicat Juanma Bonifás, president de les festes de la Sagrada Família i Santíssim Crist de la Vall d'Uixó.

Pujar