Castellano

La Nucia s'uneix contra la “Violència de Gènere”

La Nucia s'uneix contra la “Violència de Gènere”
  • L'Ajuntament de La Nucía ha penjat una pancarta a la façana de l'edifici, per sisè any consecutiu, per commemorar el 25N, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona

L'Ajuntament de la Nucia ha penjat una pancarta a la façana de l'edifici, per sisè any consecutiu, per commemorar el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, que se celebra el proper dijous 25 de novembre.

Alhora s'ha guardat un minut de silenci en memòria de les 37 dones i 5 menors assassinats el 2021 per la violència de gènere a Espanya. Per donar més visibilitat durant aquesta setmana diversos edificis municipals s'il·luminen en violeta.

En aquest acte hi han participat Gemma Márquez, regidora d'Igualtat, Pepe Gregori, portaveu adjunt del PSOE, Rafael Congost, portaveu de Ciutadans i Bernabé Cano, alcalde de la Nucia, així com tots els regidors de la corporació municipal. Prèviament al ple municipal es va aprovar una moció conjunta de condemna de la violència de gènere de tots els grups polítics de la corporació municipal: PSOE, Ciutadans i PP.

Demostrant “la unitat municipal” per intentar aturar aquesta “xacra social” per la qual han mort aquest any 37 dones i 5 menors a Espanya el 2021, que han deixat 24 nens orfes. Aquesta és la primera acció de les múltiples activitats programades durant aquesta intensa setmana, on hi ha diverses campanyes per conscienciar la societat a la “lluita contra la Violència de Gènere”.

Il·luminació a “Violeta”

Des d'aquest dilluns 22 de novembre i fins al diumenge 28 de novembre la il·luminació de la façana de l'Ajuntament, Pavelló Muixara i de l'Estadi Olímpic Camilo Cano és de color violeta per donar visibilitat al Dia Mundial Contra la Violència de Gènere. Una manera de recordar a tota la ciutadania aquesta efemèride solidària i sumar-se a la campanya mundial contra la “Violència de Gènere”.

Pujar