Castellano

S'esfondra part de l'edifici del Labora a Ibi

S'esfondra part de l'edifici del Labora a Ibi
  • L'esfondrament s'ha produït aquesta matinada quan l'edifici estava tancat pel que no cal lamentar víctimes

Aquesta matinada s'ha esfondrat part de l'edifique del Labora a Ibi situat al carrer Sant Joan Bosco, un esfondrament que ha tingut lloc afortunadament en diumenge, quan les instal·lacions estan tancades, per la qual cosa no cal lamentar víctimes personals.

Segons mitjans locals, l'edifici estava en mal estat des de fa anys, de fet ja es van haver de reforçar les bigues de fusta que en el seu moment sostenien el sostre i fa poques setmanes es va realitzar una inspecció que va deixar en evidència el mal estat de l'estructura del sostre i es va decidir tornar a reforçar-la, unes obres que ja estaven en marxa. Precisament en la part on s'ha produït l'ensulsiada estava buidada.

Crítiques del PPCV

El portaveu d'Ús del GPP, Juan Carlos Caballero, ha denunciat avui que “la falta d'una actuació contundent de manteniment per part del Consell de Puig han provocat la caiguda parcial d'edifici que alberga un centre de Labora en la població alacantina d'Ibi”.

Cavaller ha assegurat que “això és una mostra més de la falta de gestió d'aquest Consell per mantenir els edificis oficials i garantir la seguretat tant dels treballadors com dels usuaris”.

El diputat popular ha afirmat que “des de fa molt temps sabien de les deficiències i la Conselleria no ha fet res per a solucionar el gran problema amb el qual comptava l'edifici. Eren conscients de les permanent deficiències ja que es produïen filtracions d'aigua i les clivelles eren apreciables des de l'interior de l'edifici”.

“Des del GPP demanarem a la Conselleria d'Economia tota la documentació i els informes que s'han realitzat sobre l'estat d'edifici que acabe caent en la passada matinada”, ha anunciat Juan Carlos Caballero.

Juan Carlos Caballero ha assegurat que “les oficines de Labora no són una prioritat per al Consell. Acumulen deficiències de tota mena, manques de recursos materials i humans, tenen l'índex d'interinitat més elevat del Consell, i els llocs pitjor classificats de tota la Generalitat Valenciana”.

En aquest sentit, el diputat popular ha asseverat que “algú ha d'assumir la responsabilitat política de no haver actuat a temps ja que s'ha estat posant en perill la vida de molts treballadors i usuaris del centre. I ens preguntem què hauria ocorregut si aquesta ensulsiada en lloc de produir-se en cap de setmana s'haguera produït qualsevol altre dia en què estiguera obert?

Pujar