Castellano

La màgia i la il·lusió tornen a Ibi en la seua distingida Cavalcada dels Reis Mags

La màgia i la il·lusió tornen a Ibi en la seua distingida Cavalcada dels Reis Mags
  • L'Associació Reis Mags d'Ibi continua treballant perquè enguany més veïns i visitants de tots els punts de la província gaudisquen d'aquest acte que suma més de 90 anys d'història

  • En aquesta edició, el públic assistent, podrà gaudir de novetats en la Cavalcada de l'Herald, un acte únic que se celebra en la vila del joguet cada 4 de gener a partir de les 17.00 hores

MÉS FOTOS
La màgia i la il·lusió tornen a Ibi en la seua distingida Cavalcada dels Reis Mags - (foto 2)
La màgia i la il·lusió tornen a Ibi en la seua distingida Cavalcada dels Reis Mags - (foto 3)
La màgia i la il·lusió tornen a Ibi en la seua distingida Cavalcada dels Reis Mags - (foto 4)
La màgia i la il·lusió tornen a Ibi en la seua distingida Cavalcada dels Reis Mags - (foto 5)
La màgia i la il·lusió tornen a Ibi en la seua distingida Cavalcada dels Reis Mags - (foto 6)
La màgia i la il·lusió tornen a Ibi en la seua distingida Cavalcada dels Reis Mags - (foto 7)

Ibi ja està completament bolcat amb les seues majestats els RRMM d'Orient, l'Associació Reis Mags ultima els preparatius perquè els dies 4 i 5 de gener la vila joguetera s'impregne de màgia i il·lusió i que tant veïns com visitants puguen gaudir de tots els actes que envolten a aquesta festivitat en la qual el públic infantil és el vertader protagonista.

El treball de tot un any eixirà al carrer en els pròxims dies per a convertir a Ibi una vegada més a la ciutat per excel·lència dels Reis Mags. Un equip de més de trenta persones vetlarà pel bon transcurs de tots els actes i treballa perquè la seua organització estiga de nou a l'altura i torne a portar el nom d'Ibi pel cap alt alt.

Els actes centrals s'iniciaran dijous que ve 4 de gener a les 11.00 hores amb la cercavila de Gegants i Capgrossos que des de la Seu d'associació recorrerà els carrers d'Ibi acompanyats per la música de Castell Vermell i que acabarà en la plaça dels Reis Mags amb activitats i jocs d'animació per al públic infantil.

A les 17.00 hores la seua Majestat l'Herald dels RRMM d'Ibi arribarà a l'Ajuntament per a la seua recepció oficial per part de les autoritats locals, en finalitzar s'iniciarà la particular i única, Cavalcada de l'Herald que culminarà amb la recollida de cartes en la ubicació habitual, aquest acte arrancarà a les 18.00 hores.

Com ha indicat el president de l'Associació Reis Mags d'Ibi, Vicente Tamarit “és un acte únic en tota la Comunitat Valenciana i per descomptat a nivell nacional, donem protagonisme a aquesta figura que acompanyat dels patges de les seues Majestats d'Orient recullen els desitjos de més de 5.000 xiquets i xiquetes cada any”. Enguany, Bene Ripoll Belda serà l'encarregat de representar i ostentar aquest càrrec. El compositor i director del Taller de Música Castell Vermell ha compost una peça anomenada “Avenir”, una combinació de marxa i nadala que serà interpretada per Castell Vermell i a la qual acompanyarà una plataforma infantil que amb la seua veu completaran la peça musical.

El divendres 5 de gener, s'iniciarà una altra jornada màgica. De nou, a les 11.00 hores Gegants i Capgrossos tornaran a donar vida als carrers d'Ibi. A les 12.00 hores la Comitiva Real visitarà l'Asil Sant Joaquim. A la vesprada, a les 16.00 hores des de la plaça dels Reis Mags les bandes de cornetes i tambors recorreran el municipi fins a l'inici de la Cavalcada. A partir de les 16.30 hores, els camions reals amb tot el carregament faran la seua entrada en el municipi.

Serà a les 18.00 hores quan es realitze l'Acte Sacramental un acte únic en la Cavalcada iberuda i que la converteix en singular i distingida respecte a altres realitzades a la Comunitat Valenciana. La representació bíblica de la història ocorreguda a Betlem, compta amb tots els personatges que donen vida a aquest passatge que antecedeix al recorregut de les seues Majestats d'Orient pels carrers d'Ibi. Tamarit ha assegurat que “és una cosa única de la nostra cavalcada i per això cal posar-ho en valor i donar-li la rellevància que mereix, continuem treballant perquè cada vegada més la gent
s'amuntegue al carrer Colón i gaudi d'aquest moment que dona vertader sentit al que succeeix minuts després”.

A les 19.30 hores s'iniciarà la XCIII Cavalcada dels Reis Mags des de l'Avinguda Joaquín Vilanova i que acabarà en la Plaça dels RRMM.

El president de l'entitat ha aprofitat l'ocasió per a agrair tant al consistori local com als més de 1.000 socis que recolzen a l'entitat de manera directa, així com a les empreses que realitzen les seues aportacions perquè totes les activitats puguen tirar avant malgrat la gran quantia econòmica que es necessita.

Ha assegurat que “tot l'equip que hi ha darrere de la comitiva real ja està preparat perquè una vegada més Ibi es convertisca en un referent aquests dies, volem que el nom de la Vila del Joguet seguisca cada vegada més lligat als Reis Mags i que cada 5 de gener cada vegada més persones visiten Ibi per a impregnar-se de la seua màgia, podem presumir que la nostra Cavalcada és singular i única i la manera de comprovar-ho és venint a gaudir-la”. D'aquesta manera, ha convidat a veïns i visitants a abrigallar als Reis Mags en la seua visita anual a Ibi.

Pujar