elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xavier Mollà torna a Gandia 17 anys després

Xavier Mollà torna a Gandia 17 anys després - (foto 1)
  • Aquesta vesprada, a les 20 hores, s’inaugura a la sala d’Exposicions de la Casa de la Marquesa l’exposició fotogràfica “Correspondència amb Mediterrània” i es podrà visitar fins el 22 d’octubre

  • 210 fotografies, fruit d’un llarg treball, on l’artista ens mostra indrets del seu anar i vindre dels viatges per la nostra mar, amb una visió poètica i irònica i on el drama de les persones refugiades hi és molt present

  • El departament de Cultura també ha previst un programa de visites, “Apropa’t a l’Art”, que inclou rutes guiades i trobades amb l’autor, així com un concert audiovisual: “A propòsit d’Odisseu”

MÉS FOTOS
Xavier Mollà torna a Gandia 17 anys després - (foto 2)
Xavier Mollà torna a Gandia 17 anys després - (foto 3)
Xavier Mollà torna a Gandia 17 anys després - (foto 4)
Xavier Mollà torna a Gandia 17 anys després - (foto 5)

“El 1999, la Universitat de Gandia, em va encarregar un projecte fotogràfic expositiu sobre les Comarques Centrals Valencianes. Exactament el meu territori, on jo em moc habitualment i la zona que estime especialment. La responsabilitat era més gran encara perquè havia de demostrar la meua estima per aquest tros de terra en les meues fotografies. El treball el vaig titular “La pell del territori”, la pell del meu territori. El treball va ser un èxit. Després d’aquest projecte, em vaig plantejar expandir el meu territori. Era una qüestió de temps ja que, fins al moment, havia viatjat per diversos països de la Mediterrània i les similituds entre pobles confirmava la meua observació d’anys enrere. Va ser, llavors, quan vaig decidir que La Mediterrània seria un dels meus grans projectes de la meua trajectòria fotogràfica. No hi havia pressa. Primer, calia palpar i sentir el territori. La gran plaça.” Ara i fins el 22 d’octubre, Xavier Mollà i Revert (1962) torna a Gandia, 17 anys després, amb aquesta mostra de 210 fotografies, titolada “Correspondència amb la Mediterrània”, un recull del anar i tornar, una visió poètica, però amb caerta càrrega d’ironia sobre la nostra visió de la Mediterrània. Imatges de molts indrets, però també hi és molt present el drama de les persones refugiades. I és que les fotografies de Mollà són geografies íntimes, on les distàncies es trenquen i es comparteixen els estrets carrers del poble, no importa quin siga, mentre estiga banyat pel Mediterrani.

L’artista d’Ontinyent fa fotografia des dels 14 anys. Dedica el seu temps a la fotografia artística personal i professional, així com a la docència fotogràfica i a la producció d’exposicions par a fotògrafs. És un dels professors del Postgrau “Experto Universitario en Artes Visuales: Fotografía y Acción Creativa”, de l’IAAV, a la Universitat Miguel Hernández d’Elx - Alacant, així com professor col·laborador a la Universitat de València i a la Universitat Politècnica de Gandia. També imparteix diversos cursos monogràfics tant tècnics com conceptuals, i tallers per a fotògrafs. Ha exposat en gairebé tot Europa, les Repúbliques Soviètiques, la Xina i els Estats Units. Té obra en col·leccions privades, en institucions públiques i museus, com l’IVAM de València i l’ARTIUM de Vitòria. Ha publicat 9 llibres, entre obra personal i d’encàrrec, així com 6 llibres d’artista d’edició limitada, i nombrosos catàlegs. La seua darrera exposició va ser al MuVIM de València, amb el treball “Correspondència amb Mediterrània” des de juliol de 2015 fins gener de 2016, i el seu darrer llibre, presentat a Gandia el passat mes d’abril, El clatell de la princesa.

Apropa’t a l’art.
I com ve sent habitual, al voltant de la mostra l’àrea de Cultura ha organitzat el programa de visites “Apropa’t a l’Art”, el qual contempla trobades amb l’artista: els dissabtes 17 de setembre i 8 d’octubre, a les 12 hores; Visites guiades gratuïtes, tant per a públic individual (divendres, 16 de setembre i 7, 14 i 21 d’octubre, a les 18.30 h) com per per a grups, amb reserva prèvia (de dilluns a divendres, de 10.30 a 14 h i dissabte, 24 de setembre i 15 d’octubre, 12 hores).

També hi ha prevista una visita guiada nocturna amb música en directe, el divendres 23 de setembre, a les 20 hores: “A propòsit d’Odisseu”, amb Xavier Mollà i Marta espinós al piano.

Informació i reserves: apropatalartgandia@gmail.com / 699407652.

Horari de la sala d’exposicions de la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós: De dilluns a dissabte, de 10:30 a 14:00 i de 18:00 a 20:30 h. Els dies de Fira (del 30 de setembre al 3 d’octubre) obert tots els dies en el mateix horari. La resta de diumenges i festius, tancat.

Pujar