elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Tamarit: “Impulsem projectes d’innovació educativa a la Safor, alhora que garantim que s’hi desenvolupen infraestructures escolars dignes”

Tamarit: “Impulsem projectes d’innovació educativa a la Safor, alhora que garantim que s’hi desenvolupen infraestructures escolars dignes”
  • La consellera d'Educació, Cultura i Esport presenta, juntament amb la presidenta del Consorci de Bombers de València, el projecte ‘Bombers a l’Escola’, al CEIP Roís de Corella de Gandia

  • El nou CIPFP de Gandia comptarà amb una inversió de la Conselleria de més de 23 milions d’euros per a la construcció

La consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, i la presidenta del Consorci de Bombers de València i vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, han presentat el nou material didàctic del projecte ‘Bombers a l’Escola’ al CEIP Roís de Corella de Gandia.

Es tracta del Maletí Preveincendis, que es distribuirà per totes les escoles de la província de Valencia. Cada maletí conté 25 còmics de ‘Bombers a l’Escola’, 25 decàlegs, 25 retallables, 25 làmines de conducta PAS a la carretera i una completa unitat didàctica que ha sigut dissenyada pels bombers i bomberes professionals amb l’assessorament de la Conselleria d’Educació. L’objectiu del projecte és dotar l’alumnat dels coneixements i les actituds per a actuar davant dels principals riscos a casa, en un incendi o en els accidents a la carretera.

Segons ha explicat la presidenta del Consorci, Maria Josep Amigó, “la Secció de Prevenció del Consorci té una llarga trajectòria en la realització d’activitats i visites escolars de caràcter preventiu, i ara avancem i ampliem el projecte ‘Bombers a l’Escola’, amb el Maletí Preveincendis, per a arribar a tot l’alumnat de Primària de les zones del Consorci. La distribució es farà mitjançant el cos de bombers, que acudirà a cada centre per a lliurar els materials, prèviament a la celebració de les sessions formatives concertades amb cada escola”, i ha afegit: “Volem agrair la implicació de la comunitat educativa, sempre interessada a fer de la prevenció una peça clau del coneixement de la infància”.

Per la seua banda, Raquel Tamarit ha fet èmfasi en “la importància de la col·laboració entre institucions per a ampliar l’espectre d’activitats complementàries als nostres centres educatius, que, com en aquest cas, enriqueixen de coneixements i experiències el nostre alumnat i omplin les aules de projectes transversals tan importants com és la prevenció d’incendis”. 

“Això forma part de la innovació educativa que estem duent a terme i que, juntament amb el Roís de Corella, es reforça mitjançant un projecte específic, anomenat ‘Sendes didàctiques i ecològiques’, que està desenvolupant amb quatre escoles més amb fons econòmics de la Conselleria”, ha afegit Tamarit, que ha continuat: “Però no només això, els magnífics projectes pedagògics que es desenvolupen han d’anar sempre acompanyats d’unes infraestructures escolars dignes. Al CEIP Roís de Corella, per mitjà d’Edificant, tenim adjudicat, des de la Conselleria, més d’un milió d’euros, i l’Ajuntament està fent les tramitacions necessàries per a acabar”.

Infraestructures a Gandia i la Safor

En aquest context, Raquel Tamarit ha avançat una novetat important respecte a les actuacions que hi ha planificades a la capital de la Safor: “Com bé sabeu, tenim projectada la construcció d’un nou centre públic d’FP a Gandia, i la tramitació en la plataforma d’Edificant està molt avançada per tal que, des de Conselleria, puguem adjudicar-hi els fons econòmics necessaris. Doncs bé, ja vos podem avançar que destinarem més de 23 milions d’euros a fer realitat aquest centre, que oferirà estudis de les famílies d’FP maritimopesquera, d’hostaleria i d’electricitat i electrònica, per ser formacions molt lligades al teixit productiu de la zona i que garanteixen treball futur a l’alumnat que opte per aquestes especialitats”.

El nou CIPFP de Gandia podrà acollir uns 900 alumnes i tindrà més de 80 professores i professors. A més, l’Ajuntament de Gandia ja ha cedit una parcel·la de 14.000 metres quadrats per a aquest fi. Tan bon punt estiga acabada l’anàlisi de la memòria de necessitats, es proposarà la delegació de la tramitació de l’obra a l’Ajuntament de Gandia, i la Conselleria dirigida per Tamarit hi aportarà els fons econòmics necessaris.

Tamarit ha volgut recordar que, de les 14 actuacions planificades a Gandia, 5 ja estan acabades, entre les quals hi ha el nou CEIP Les Foies, que va obrir les portes a l’inici d’aquest curs. En total, la Conselleria inverteix més de 45 milions d’euros en la millora i construcció d’infraestructures escolars a Gandia, que generen 1.100 llocs de treball en el sector de la construcció.

Així mateix, Tamarit ha destacat que “el balanç d’inversió de la Conselleria en infraestructures escolars a la comarca de la Safor ascendeix a 107,6 milions d’euros en la millora i construcció de 53 centres educatius de 20 municipis de la comarca”.

Pujar