12 de novembre de 2019 12/11/19

S’inicien els tràmits de licitació de les obres d’ampliació i millora del pont de l’avinguda d’Alacant del segle XIX

S’inicien els tràmits de licitació de les obres d’ampliació i millora del pont de l’avinguda d’Alacant del segle XIX - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  S’inicien els tràmits de licitació de les obres d’ampliació i millora del pont de l’avinguda d’Alacant del segle XIX - (foto 2)
  S’inicien els tràmits de licitació de les obres d’ampliació i millora del pont de l’avinguda d’Alacant del segle XIX - (foto 3)
  S’inicien els tràmits de licitació de les obres d’ampliació i millora del pont de l’avinguda d’Alacant del segle XIX - (foto 4)

  El Coordinador General d’Urbanisme, Vicent Mascarell, acompanyat del Cap de Planificació, Josep Blasco, ha informat aquest matí de l’inici dels tràmits cap a la licitació de les obres d’ampliació i millora del pont de l’avinguda d’Alacant, més conegut com a “pont nou” (a pesar de tindre més de 100 anys).

  L’avinguda d’Alacant és un dels principals accessos a la ciutat i no es correspon amb les actuals necessitats. Es tracta d’una zona molt transitada, fonamental per a l’accés a l’hospital, a les noves zones industrials i comercials... Amb moltes dificultats per a la mobilitat a peu o en bici: ample de vorera insuficient, elevades velocitats de vehicles, elevat perill d’accidents, falta d’enllumenat, amb la conseqüent percepció d’inseguretat...

  També cal tindre en compte el valor patrimonial i l’entorn. I és que el deteriorament de la imatge del pont degut a serveis penjats, conduccions en mal estat; Manteniment de conduccions complicat; Equipament del pont envellit i inadequat, contribueixen a la degradació de l’entorn. El pont s’ubica dins del Paisatge Protegit del Serpis, en l’àmbit de protecció de la muralla de Gandia i el nucli històric. Representa, per tant, un excel·lent punt d’observació

  Així, es fa necessari un canvi de paradigma pel que fa a la mobilitat, amb infraestructures aptes per tot tipus d’usuaris, conscienciació ambiental, promoció d’hàbits de vida saludables, com ara els desplaçaments a peu, bici o transport públic. O la creació d’itineraris mediambientals i per a pràctica de l’esport.

  ocultar
  S’inicien els tràmits de licitació de les obres d’ampliació i millora del pont de l’avinguda d’Alacant del segle XIX
  Pujar