24 de setembre de 2020 24/9/20

Signada la permuta de terrenys entre l'Ajuntament de Gandia i l'Arquebisbat de València

Signada la permuta de terrenys entre l'Ajuntament de Gandia i l'Arquebisbat de València - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Signada la permuta de terrenys entre l'Ajuntament de Gandia i l'Arquebisbat de València - (foto 2)
  Signada la permuta de terrenys entre l'Ajuntament de Gandia i l'Arquebisbat de València - (foto 3)

  El Saló Laval de l'Ajuntament de Gandia ha acollit aquest matí la signatura de la permuta que implica que la plaça de l'Ermita de Marxuquera, el solar del col·legi de Jesús Pobre al barri de Santa Anna i l'Ermita de Sant Vicent passen a ser propietat municipal. A canvi, l'Arquebisbat rep un solar d'uns 2.000 metres al PAI de Les Foies.

  En l'acte han participat l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant; el vicari general de l'Arxidiòcesi de València, Vicente Fontestad; el regidor delegat de la Setmana Santa, Ciro Palmer; i el regidor delegat d'administració, José Manuel Prieto.

  "Acabem de signar un acord molt satisfactori per a les dues parts, que permet desbloquejar una situació que estava paralitzada des de 2009" va recordar Diana Morant. "Amb aquesta signatura, es demostren les bones relacions entre les dues entitats, que han donat fruits molt positius per a la nostra ciutat des de fa temps, com ja va passar amb la reobertura del Museu de Santa Clara, el passat 11 de juliol o, sense anar més lluny, fa unes setmanes, amb l'acord en el qual Gandia continuava cedint a l'Arquebisbat la gestió de l'Església del Beato per donar continuïtat a les activitats religioses, després que les Germanes Franciscanes de la Immaculada hagueren de deixar les instal·lacions".

  Una vegada aquests espais ja formen part de la propietat de l'Ajuntament, l'alcaldessa ha declarat que a partir d'ara els tècnics municipals estudiaran possibles usos.

  Per la seua banda, Vicente Fontestad, ha agraït a Diana Morant, Ciro Palmer i tots els que han fet possible l'acord, el treball realitzat durant aquest temps. "Estem molt contents perquè la zona de Les Foies comptarà en uns anys amb molta població i poder tindre un espai on es puga celebrar culte, on la gent es puga reunir, és molt important" "Crec que al voltant de cada Església es construeix un espai on la gent es pot trobar, compartir i reunir. Aquesta permuta i la cessió del Beato han estat dues bones notícies per a tots".

  Espais que passen a ser de propietat municipal:

  - Ermita de Sant Vicent: Construcció del segle XV que manté tipologia barroca. Va quedar aïllada després de la remodelació urbanística de la partida de Benieto. La seua recuperació és una reivindicació històrica per part de col·lectius cívics de la ciutat, i sobre la qual l'Ajuntament ja ha executat obres que van evitar el seu enderrocament.

  - Plaça de l'Ermita de Marxuquera: Lloc de trobada de la barriada, on se celebren les seues festes i un punt on es podrà invertir o realitzar actuacions per revitalitzar la zona.

  - Solar del col·legi Jesús Pobre al barri de Santa Anna: Se suma a la zona on es construirà el nou Palau de Justícia de Gandia, on es podran realitzar futures actuacions, tant per a realitzar activitats socials com culturals.

  Pujar