elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El servei municipal d’assessorament sobre les ‘clàusules sòl’ atén a més de 200 persones en un mes

El servei municipal d’assessorament sobre les ‘clàusules sòl’ atén a més de 200 persones en un mes
    MÉS FOTOS
    El servei municipal d’assessorament sobre les ‘clàusules sòl’ atén a més de 200 persones en un mes - (foto 2)

    El regidor de Responsabilitat Social, Nahuel González, ha comparegut hui davant els mitjans de comunicació per fer balanç del servei d'assessorament sobre les clàusules sòl que presta de forma gratuïta des de fa un mes l'Oficina Municipal de Mediació Hipotecària, conjuntament amb el Col·legi d'Advocats de València. Així, s'hi han atès 112 famílies i altres 112 es troben en llista d'espera. El mes de març es troba complet i s'estan donant torns per al mes d'abril.

    L'oficina ha revistat 85 expedients, dels quals 32 estan afectats per les clàusules abusives i tenen dret al retorn dels diners per part d'entitats bancàries com BBVA o Sabadell. A aquesta quantitat, caldria sumar les sol·licituds que s'han derivat al col·legi d'advocats i el resultat de les quals encara no s'ha comunicat a l'Ajuntament.

    "El govern local està al costat de les persones, dels seus drets bàsics. Els bancs ja han estat rescatats amb els nostres diners. Ara els correspon retornar-nos-ho amb una funció social com és ajudar a les famílies afectades i fer cas a la justícia", ha declarat González.

    El regidor també ha informat que la Generalitat està treballant ja en les mesures i mecanismes concrets per als ajuntaments quan entre en vigor pròximament la Llei Valenciana de Funció Social de la Vivenda i que regularà l'ús social dels habitatges que es troben fora del mercat privat. "A Gandia hi ha centenars de vivendes buides propietat d'entitats bancàries, el que genera problemes d'impagaments i abandonaments per a moltes comunitats de veïns, mentre moltes famílies no poden exercir el dret constitucional a un habitatge digne. Ara que la llei entra en vigor toca que les entitats bancàries siguen responsables i cedisquen vivendes buides per donar-les una eixida social". De moment, només Caixa Ontinyent ha oferit les poques vivendes que té tancades. Sabadell n'ha ofert una, una xifra escassa per al govern si tenim en compte el volum de vivendes de què disposa. Per la seua banda, Bankia negocia directament amb els clients desnonats oferint-los un lloguer. "L'Ajuntament ha complit el seu deure amb els bancs i hem fet un gran esforç, conjuntament amb la ciutadania, per retornar-los els deutes. I ara els toca a ells correspondre a la societat".

    Finalment, el regidor de Més Gandia ha recordat que la borsa d'habitatge social s'incrementarà amb l'entrada en vigor de la nova llei i incorporarà també les vivendes de la SAREB o 'banco malo', així com els habitatges propietat de l'empresa pública, IPG, en procés de liquidació.

    Pujar