elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La reunió més important del turisme actiu a la Comunitat Valenciana avança en la professionalització del sector

La reunió més important del turisme actiu a la Comunitat Valenciana avança en la professionalització del sector
  • Gandia acull les V Jornades Professionals de Turisme Actiu de la Comunitat Valenciana, que duu a terme CV Activa amb el patrocini de la Secretaria de Turisme

Aquest dijous s'ha fet la cita anual més important del Turisme Actiu i Ecoturisme de la Comunitat Valenciana. Desenes d'empreses del sector s'han reunit a les V Jornades Professionals de Turisme Actiu de la Comunitat Valenciana, que duu a terme CV Activa amb el patrocini de la Secretaria de Turisme i que ha acollit l'Hotel RH Bayern & Spa de Gandia.

Les jornades han estat inaugurades pel president de CV Activa, Fernando Falomir, i s'hi han abordat temàtiques tan interessants com la formació i titulació del turisme actiu o la regulació de les activitats en aquest àmbit. A més, s'han conegut casos d'èxit d'empreses del sector de la mà dels impulsors.

A l'acte ha intervingut també el secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, que ha agraït el treball del sector i ha mostrat "el suport absolut" de la Generalitat a l'impuls del turisme actiu i l'ecoturisme a la Comunitat Valenciana com a vertebrador del territori i dinamitzador de les zones menys poblades: “El turisme és l'únic sector que no ens trairà mai perquè té un intangible tan extraordinari com és l'hospitalitat”.

Cal destacar que aquest sector, amb més de trenta anys d'història, aglutina més de mig miler empreses valencianes, atrau més d'un milió de turistes i va generar 79 milions d'euros en volum de treball el 2020.

A més, el turisme actiu i l'ecoturisme aglutina a la regió més de seixanta activitats diferents i per això aquestes xerrades han servit per posar en valor la necessitat d'apostar per la qualificació i habilitació del sector, cosa que s'està treballant des dels CdT de la Comunitat Valenciana.

De fet, a l'acte ha tingut lloc una taula dedicada exclusivament a aquest àmbit. Raúl Temprano, ha ofert una ponència per parlar de la iniciativa que CV Activa està duent a terme als Centres de Turisme i posteriorment ha participat en una taula al costat de Javier Solsona, director del Cdt València, Salvador Valle, representant de l'Institut Valencià de Qualificacions Professionals, i Carlos A. Da Rocha Rodríguez, CEO de Caiac Xàbia i membre del Grup de Treball de Formació de CV Activa.

Un altre dels temes abordats és el de la competència deslleial i l'intrusisme en aquest sector. El tècnic del Servei d'Inspecció de la Direcció General de Turisme, Joaquín Bernad, ha explicat el treball que s'està fent des de l'administració autonòmica per regular-lo.

Casos d'èxit

Durant la jornada, també s'han divulgat alguns projectes ressenyables de Turisme Actiu i Ecoturisme, com a mostra. Així, a l'àmbit ecoturístic s'ha exposat l'exemple de Deltapolet, empresa que ofereix safaris i experiències d'immersió cultural a la zona del Delta de l'Ebre.

D'altra banda, Ángel Planas, responsable del Consorci de Vies Verdes de Girona, ha compartit el projecte de cicloturisme associat a les vies verdes i el teixit empresarial associat, que no deixa de sumar localitats a aquesta forma de turisme.

A més, des de CV Activa han destacat la necessitat de mirar cap al futur amb sostenibilitat i engegar des d'aquestes empreses els ODS.

Les jornades han finalitzat amb una reflexió de la secretària de l'associació, Belén Salvador, que ha fet una crida a la unitat del sector i a la cooperació amb l'administració per a la posada en marxa de formació específica enfocada al turisme actiu, “un objectiu esperançador” perquè , al final, la professionalització del sector comportarà una millor experiència final per al turista.

MÉS FOTOS
La reunió més important del turisme actiu a la Comunitat Valenciana avança en la professionalització del sector - (foto 2)
La reunió més important del turisme actiu a la Comunitat Valenciana avança en la professionalització del sector - (foto 3)
La reunió més important del turisme actiu a la Comunitat Valenciana avança en la professionalització del sector - (foto 4)
La reunió més important del turisme actiu a la Comunitat Valenciana avança en la professionalització del sector - (foto 5)
La reunió més important del turisme actiu a la Comunitat Valenciana avança en la professionalització del sector - (foto 6)
La reunió més important del turisme actiu a la Comunitat Valenciana avança en la professionalització del sector - (foto 7)
La reunió més important del turisme actiu a la Comunitat Valenciana avança en la professionalització del sector - (foto 8)
La reunió més important del turisme actiu a la Comunitat Valenciana avança en la professionalització del sector - (foto 9)
La reunió més important del turisme actiu a la Comunitat Valenciana avança en la professionalització del sector - (foto 10)
La reunió més important del turisme actiu a la Comunitat Valenciana avança en la professionalització del sector - (foto 11)
Pujar