elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Primera edició del COMPOST FESTIVAL

Primera edició del COMPOST FESTIVAL
  MÉS FOTOS
  Primera edició del COMPOST FESTIVAL - (foto 2)

  El regidor de Gestió Responsable del Territori, Xavi Ródenas, acompanyat dels gerents del restaurant FUSTA, Pep Solà i Anna Pericàs, han presentat aquest matí la primera edició del COMPOST FESTIVAL, que tindrà lloc demà dijous, des de les 19 h fins a la mitjanit, aproximadament, al Mirador dels Borja.

  Hi actuaran Sílvia Pérez Miret, La Cris, Carles Pastor, Toni de l’Hostal, Ivan Espí, Òscar Briz, Sílvia Martí, Liuard, El Triangulista i Juan de Pablos.

  Es tracta d’una de les accions incloses a la campanya de micro-mecenatge per a recaptar fons per al projecte de Cuina Circular del restaurant. “Des dels seus inicis, FUSTA ha apostat pel kilòmetre zero, pel consum de productes majoritàriament ecològics i de proximitat (Potries, la Marjal i Marxuquera). Nosaltres adquirim vidres no retornables, reciclem paper, consumim el mínim plàstic possible, però ens restava el reciclatge dels productes orgànics, procedents de les restes de la cuina i els menjars. Per això, aprofitant que ens traslladem al carrer Puríssima, vam pensar instal·lar-hi una trituradora de restes orgàniques. Unes restes que després els llauradors que ens subministren els productes s’enduran per a compostar-les, tancant el cercle terra-llaurador-restaurant-terra És el que es coneix com a Cuina Circular”, ha explicat Solà.   

  Així, amb l’objectiu que la seua cuina siga 100% sostenible han iniciat una campanya crowdfunding a la plataforma lateuaterra.org, que finalitza el pròxim 5 d’octubre, per tal d’aconseguir els 4.800 € que necessiten per a la compra d’una trituradora i un compostador. Per aquesta raó, a pesar que els concerts seran gratuïts, gràcies a la participació desinteressada dels músics i artistes, hi haurà un punt de venda de davantals i bosses de FUSTA. Així com la possibilitat de fer-hi aportacions directes.

  El departament de Gestió Responsable del Territori hi col·labora facilitant la infraestructura (espai, taules, cadires...) i amb una llimonada ecològica i de proximitat. “Estem molts orgullosos de col·laborar amb aquestes i altres iniciatives privades vinculades al reciclatge, que generen missatges positius i de respecte cap al nostre territori”, ha manifestat Ródenas.

   

  Pujar