23 de setembre de 2020 23/9/20

Prieto: ‘L’únic que va portar el PP en matèria turística va ser la caspa i la testosterona de ‘Gandia Shore’’

Prieto: ‘L’únic que va portar el PP en matèria turística va ser la caspa i la testosterona de ‘Gandia Shore’’ - (foto 1)

  El portaveu del govern de Gandia, José Manuel Prieto, ha comparegut en roda de premsa per respondre al regidor del PP Guillermo Barber en matèria de turisme. Prieto, en primer lloc, ha criticat que el PP torne a trencar el principi que diu que en plena temporada turística no es fan valoracions per no perjudicar el sector i ha lamentat que una vegada més el PP proclame que ho ha inventat tot en turisme “perquè no és així de cap de les maneres”.

  Prieto ha desmuntat cada un dels arguments i les “mentides” de Barber: “El congrés de FADE fa tretze anys que ve a Gandia; l’operativa de portuguesos es va tancar en la legislatura de José Manuel Orengo; i el campionat de dards ha canviat de mercantil, amb més atractiu i visitants respecte al que s’oferia en la passada legislatura”.

  Respecte al ferri Gandia-Eivissa, Prieto ha demanat a Barber que no faça el ridícul perquè tot el món sap que el PP no va arribar a cap acord amb l’empresa. Ara, la línia Gandia-Illes Balears s’ha convertit en la més valorada pels clients de Trasmediterrania després que fóra utilitzada per més de 35.000 persones que van dinamitzar el Grau.

  Prieto va fer una comparativa entre la legislatura anterior i la d’ara. El regidor va recordar que durant el mandat “balafiador” del PP, Gandia eixia en els titulars per ser la principal destinació afectada pel desplome turístic. Mentre que en l’actualitat, “Gandia eix en la premsa per liderar la desestacionalització en tota la Comunitat Valenciana, per haver registrat al 2017 la millor temporada en l’allotjament hoteler, segons les dades de la patronal Hosbec (Associació Empresarial Hotelera de Benidorm i la Costa Blanca), i també per ser referent en el litoral mediterrani pel canvi de model cap a la qualitat i la cultura”.

  La setmana passada, de fet, l’alcaldessa de Gandia va signar juntament amb la Universitat Politècnica de València un conveni per a impulsar la Càtedra de Turisme Intel·ligent. A més a més,  s’han ampliat els horaris dels establiments gràcies a la nova Llei d’Espectacles del Botànic per primera vegada en plena temporada de Pasqua; i s’han desbloquejat infraestructures turístiques com la del pavelló de Baladre després del “desastre” de la gestió del PP.

  Així mateix, segons Prieto, “tenim més presència de turisme internacional, apostem pel turisme de congressos; i hem triplicat els establiments del Sicted arribant a 89 establiments amb el segell”. En definitiva: “Bones dades d’ocupació, bon treball amb el sector turístic; qualitat i complements afegits al sol i la platja”.

  La comparativa amb el PP, segons Prieto, és “horrorosa perquè l’únic que va portar el PP la legislatura passada era la caspa i la testosterona de Gandia Shore pagada amb diners públics i que va parlar molt mal de la nostra oferta turística com a destí durant molt de temps”.

  Per tot això, Prieto li ha demanat a Barber que s’informe en les Meses de Turisme abans d’eixir a contar mentides i de fer oposició; que no aplique la mala fe en la política de turisme; i que si Barber és ara l’interl·locutor del PP a la Mesa de Turisme, “sabem que este serà tan mal ambaixador de turisme com mal regidor d’hisenda va ser per a esta ciutat”.

  Pujar