elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El poliesportiu municipal acollirà la XXVII edició del 'Open Natació i Esports de Gandia' aquest cap de setmana

El poliesportiu municipal acollirà la XXVII edició del 'Open Natació i Esports de Gandia' aquest cap de setmana
  • Quasi 500 esportistes de diferents parts d'Espanya competiran en la prova, que tindrà lloc entre el dissabte 25 i el diumenge 26 de maig en la piscina coberta

MÉS FOTOS
El poliesportiu municipal acollirà la XXVII edició del 'Open Natació i Esports de Gandia' aquest cap de setmana - (foto 2)

El regidor d'Esports, Jesús Naveiro i la presidenta del Club de Natació i Esports de Gandia (NIE), Pilar Martí, han presentat hui la XXVII edició del Open Natació i Esports de Gandia.

La competició se celebrarà els dies 25 i 26 de maig en la piscina coberta municipal del poliesportiu de Gandia i comptarà amb diferents modalitats individuals i de relleu per equips.

La primera sessió de la prova tindrà lloc a les 10 hores del dissabte i la segona arrancarà a les 17 hores d'eixa mateixa vesprada. La tercera i última sessió començarà a les 9.30 hores del diumenge. En finalitzar cada passada es realitzarà la cerimònia de lliurament de medalles corresponent.

Quant a les categories, els nadadors seran prebenjamins, benjamins, alevins, infantils, júniors i sèniors. Així doncs, quasi 500 nadadors, dels quals 79 seran del NIE Gandia, competiran en les modalitats d'esquena, papallona, braça, estil, lliure i relleu.

"Es tracta d'un esdeveniment nacional en el qual participaran 18 clubs de diferents parts d'Espanya. Entre altres coses, acollirem a grups que vénen des d'Astúries, Ciudad Real, Zamora, Múrcia, Toledo o Barcelona", ha assenyalat Martí.
"Una vegada més, apostem per fer una prova d'alt nivell que atraurà nombrosos visitants i demostrarà la importància del binomi turisme-deporte i contribuïm a la desestacionalització", ha afegit el regidor.

Cada esportista podrà participar, com a màxim, en una prova per sessió i en tres en el trofeu, a excepció dels participants del club organitzador. Per part seua, els prebenjamins només podran competir en els 50 i 100 metres de qualsevol modalitat, així com en les proves de 200 lliures i 200 estils.

Respecte als premis, es lliuraran medalles als tres primers classificats de cada categoria dins de cadascuna de les proves. A més, s'entregarà el 'Trofeu Open Natació i Esports Gandia' al club que sume més punts en la competició, i hi haurà un altre premi per al grup subcampió i el tercer classificat.

L'edil ha recordat que enguany hi ha una novetat, ja que, encara que les graderies del recinte estaran reservades als nadadors, les persones que vulguen seguir la competició podran fer-ho en streaming des del canal de YouTube del NIE Gandia.

"També comptarem amb un cronòmetre electrònic i una pantalla videowall", ha afegit la presidenta, qui ha aprofitat per a assenyalar que es tracta d'un esdeveniment que té cada vegada més nivell i ha agraït a l'Ajuntament, al servei d'Esports i a la Federació de Natació de la Comunitat Valenciana tot el seu suport.

Finalment, Naveiro ha agraït al Club i a la Federació que continuen apostant per Gandia organitzant proves tan rellevants a la ciutat i ha animat a tots els amants d'aquesta disciplina a seguir la competició per internet.

Pujar