elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Pascal Renolt (Ciudadanos): “El mal rotllo del PSOE amb Compromís fa que no veja un bon futur per a Gandia”

Pascal Renolt (Ciudadanos): “El mal rotllo del PSOE amb Compromís fa que no veja un bon futur per a Gandia”
  • El líder de la formació taronja admet en exclusiva que “molts polítics de Gandia es van prendre a risa el meu treball com a regidor”, a més afirma que “Alandete és un vicealcalde que ni està ni se li espera”

MÉS FOTOS
Pascal Renolt (Ciudadanos): “El mal rotllo del PSOE amb Compromís fa que no veja un bon futur per a Gandia” - (foto 2)
Pascal Renolt (Ciudadanos): “El mal rotllo del PSOE amb Compromís fa que no veja un bon futur per a Gandia” - (foto 3)

Pascal Renolt és la persona que lidera el projecte de Ciutadans a Gandia des de fa una mica més d'un any. Just aquest temps és el que ha tingut Renolt per a donar-se a conéixer a nivell polític en la seua primera legislatura en l'oposició. Ocupant l'única cadira de la formació taronja en el saló de plens de l'Ajuntament de Gandia, ha deixat arrere la seua vida professional als comandaments de la cabina de DJ per a treballar per solucionar els problemes de la seua ciutat. Renolt parla clar, sense embuts i amb la frescor d'anar descobrint el món polític segons transcorre el seu primer any de legislatura en l'oposició.

Com està la situació actual a Gandia?

Continua havent molta faena per fer. És un moment molt delicat per a molta gent. Per a alguns sectors de la ciutat la situació és caòtica, encara que crec que tots ells han sigut danyats d'una manera o d'una altra de moment que vivim.

Existeix crisi política?

Aquest moment també ha comportat la crisi política. És molt difícil hui dia que els polítics es posen d'acord i que facen una política que s'interesse per tots els ciutadans, en comptes de mirar la ideologia i el color. Això a mi em dol, perquè veig a vegades que s'ajuda més a uns que a uns altres. Aquest punt ni el compartisc ni ho entenc.

Com valora el treball de Diana Morant al capdavant de la ciutat?

A l'alcaldessa Diana Morant la veig una dona valenta, ha guanyat molta experiència i supose que no ha de ser fàcil dirigir una ciutat. Crec que s'ha equivocat amb els seus companys de viatge, amb Compromís, aquest acord ja venia amb molts defectes i problemes. En tan sols un any de legislatura s'ha demostrat que aquesta via de govern amb Compromís no és bona per a Gandia. Morant s'ha equivocat en això.

Com qualifica la labor de Josep Alandete com a vicealcalde de Gandia?

La imatge de vicealcalde a Gandia és inexistent. Amb Alandete no tenim una imatge d'una persona o un polític amb un posicionament fort. Vull diferenciar la seua faceta com a regidor d'Urbanisme, on crec que sí que treballa, de la seua labor com a vicealcalde, la qual critique i és totalment inexistent. No coneixem la força política d’Alandete com a tal, però en aquesta funció de vicealcalde ni està ni se li espera.

Quina és la relació que manté amb el govern local?

Per part meua estic complint la meua idea de si una iniciativa em sembla positiva per a Gandia, jo l'anava a secundar independentment del color o de la ideologia d'on provinga. No tothom dins d'aquest àmbit ho fa d'aquesta mateixa forma.

Quin tipus de política fa?

Jo intente fer una política útil. La gent pel carrer no necessita més maldecaps, sinó més solucions. Els ciutadans ens exigeixen molt més ara, per la qual cosa és moment que tots espavilem i donar el millor de nosaltres.

El govern i l'alcaldessa de Gandia són receptius amb les idees que aporta?

Jo he llançat moltes idees i propostes. De totes elles, el govern local i l'alcaldessa Diana Morant ha fet cas a molt poques d'aquestes.

Perquè ocorre això?

Jo entenc que sent jo només, l'únic regidor de Ciutadans i amb l'equip de treball més xicotet d'aquest Ajuntament pel que van decidir els ciutadans en les urnes, és complicat. Això es deu al fet que totes les propostes que llance cada setmana no les poden acollir perquè sinó la gent pensaria que una sola persona fa més des de l'oposició que tot un govern, per la qual cosa fins a un cert punt entenc que no vulguen donar aqueixa imatge. Això sí, el ciutadà té dret a enfadar-se en pensar que si una idea és bona igual dóna d'on venja, cal secundar-la i punt. Jo al principi estava més per la labor de llançar les meues idees en les comissions o en els plens o fins i tot en privat, però un aprén com funciona la política i al cap d'un any m'he adonat que no és suficient amb ser bo perquè en donar les meues idees el que intente és millorar la vida dels veïns.

Després d'haver passat el primer any de legislatura, quin tracte creu que té amb els regidors del govern?

Jo sincerament del govern local no espere absolutament res a canvi, jo mai els he demanat res i ells fan la seua política i jo faig la meua. En molts aspectes coincidim i en molts altres no, que és quan alce la veu per a fer-me sentir. Jo no estic en la política per a fer amics. És cert que hi ha bones relacions personals per les moltes hores que passem junts, però al final cadascun defensa els seus interessos i a mi les relacions personals no em canvien les meues idees professionals. A mi no m'agrada perdre a res, sóc molt competitiu, i això hi ha vegades que també cal saber frenar-ho perquè estic en l'oposició i no en el govern. Moltes vegades em dóna fins a impotència veure que aporte una bona idea i no la duen a terme, però cal entendre aquest costat de la política que jo no compartisc. Amb mi tindran a algú que no pararà de lluitar per millorar aquesta ciutat.

Pot existir una certa por perquè poguera aportar més un regidor de l'oposició que el govern o l'alcaldessa?

Sí, per descomptat, pot existir. La competència sempre és bona, per la qual cosa l'oposició en moltes ocasions som els que fem que el govern s'espavile o que òbriga els ulls quan estan equivocats. Jo no em sent inferior per estar jo només, encara que és clar que complica més el treball, però no em lleva les ganes. A mi em consta que el govern local i l'alcaldessa estan agraïts que la meua política siga constructiva, els agrada i ho valoren perquè vénen de quatre anys anteriors molt complicats i on es vivien crits i molts nervis. A Pascal Renolt en aquestes formes no ho trobaran, encara que jo parle clar i a la cara, el meu propòsit no és crear crispació.

Quina relació té amb l'alcaldessa?

 Jo amb l'alcaldessa Diana Morant tinc una relació molt cordial i correcta. No puc parlar per la seua boca, però ha d'estar agraïda per tindre a una persona com jo dins de l'oposició que vol el millor per a Gandia. No m'interessa si ella fa un camí paral·lel o no, jo sempre li tiraré en cara si veig que fa alguna cosa malament per a Gandia. Morant és incapaç de controlar a tots els seus regidors. Ells parlen i es poden equivocar, però ella és la cap del seu partit, la que porta el timó. Moltes vegades a ella li agradaria tindre més control sobre això, però és inviable.

Quines diferències existeixen amb el Partit Popular i amb Víctor Soler?

El PP i Soler porten molt més temps que jo en el món de la política i tenen molta informació, encara que pot ser que jo estiga un pas per damunt quant a fer carrer diàriament i a les relacions amb els ciutadans. Estic més que preparat, per la qual cosa escolte a la gent, vaig a les cases o als barris a escoltar-los per a tractar de solucionar els seus problemes. Aqueixa proximitat és la gran diferència que jo puc destacar en aquests moments.

Se sent més útil que Soler en l'oposició?

Em sent més constructiu. La meua política és més constructiva a l'hora d'aportar idees, han sigut moltes en tot enguany, s'han posat diverses en marxa i altres no perquè no els interessa.

Va arribar a la política des de l'àmbit de l'oci nocturn, li ha condicionat o ha notat dubtes?

La gent tenia els seus dubtes amb mi i jo ho puc arribar a entendre. El que no hi ha dubte és de la persona treballadora que sóc, ho he demostrat. Encara que estava agraït que la gent m'haguera triat com a regidor, sabia que s'anava a pensar en aqueixes possibles manques que jo podia tindre i que s'originaren dubtes. Ara he de retornar la confiança a tota aqueixa gent i demostrar que tots els que m'han criticat que sóc algú vàlid per al futur de Gandia políticament parlant.

Com et veuen des de l'àmbit polític?

He sorprés molta gent i fins i tot a molts polítics de l'Ajuntament de Gandia. Em consta que hi havia molts polítics que es van prendre a risa el meu treball en la política, però això em fa ser encara més lluitador. He demostrat que s'equivocaven. La gent que va pretendre fa un any riure's o burlar-se de mi com a regidor no s'han adonat que m'han fet moltíssim més fort.

Està a favor del possible nou hotel de luxe en la Colònia Ducal de la platja de Gandia? Jo entenc com molt positiu que es puga crear un nou hotel de luxe en primera línia de la platja de Gandia. Sempre cal escoltar als veïns, que tenen tot el dret a ser escoltats. Que algú vinga ací a invertir és una molt bona notícia per a la ciutat, jo ho secunde totalment. Si aquest hotel té tot a favor a nivell urbanisme i de construcció, res impedeix que es puga fer, jo ho secunde al 200%.

Va suscitar una polèmica davant les discrepàncies entre la visió de Vicent Mascarell (Turisme) i Josep Alandete (Urbanisme), com ho valora?

Les regidories d'Urbanisme i Turisme han d'anar de la mà, són àmbits molt importants. Si no van de la mà perquè no hi ha una bona relació professional, no és bo per a Gandia. És impossible avançar no estant en aquesta mateixa ona professional i política. Si Urbanisme i Turisme prioritzen els seus interessos particulars no anirà bé, això per descomptat que no és bo per al futur de Gandia.

Com veu als socis de govern?

Perjudiquen a Gandia. No s'adonen que la seua guerra interna i els seus conflictes en ser dos partits diferents els que componen el govern, PSOE i Compromís, perjudiquen la ciutat i als gandians.

Existeixen problemes interns?

La gent va votar i va dir que volia a Diana Morant com a alcaldessa, i els números van indicar que desgraciadament necessitaven el suport i la unió amb Compromís per a poder governar en majoria absoluta. Amb els problemes interns que tenen entre els uns i els altres s'estan oblidant dels interessos reals de la ciutat de Gandia. Així ens va. Que la gent no tinga cap mena de dubte que així ens va, no pot anar bé si busquen els seus interessos personals i de partit abans del bon futur per a Gandia. Ara mateix jo no veig aquest bon futur per a la ciutat, no el veig perquè aquest mal rotllo fa que no vinga gens bo.

Per on creu que passa la solució?

Dels problemes del PSOE i de Compromís ni vull ni he d'entrar, jo estic per a defensar els interessos de Gandia i solucionar els problemes de la ciutat. L'única cosa que demane és que s'espavilen molt perquè la gent vol resultats i eixir fa avant. Que tinguen aquestes guerres internes és una falta de respecte al que han votat els ciutadans i això no és el que volien fa tan sols un any.

Com veuen a Gandia des de l'exterior?

Des de fora ens veuen una ciutat molt estancada, no hem crescut en els últims anys. Gandia ha perdut una gran oportunitat de creixement i un potencial molt gran a nivell de comerç i de turisme. És claríssim que ser una de les ciutats més endeutades de tota Espanya fa un mal espectacular a la imatge de Gandia.

Et veus com a alcalde de Gandia alguna vegada?

Sí, però també entenc que ara he de demostrar que puc. Primer he de veure si m'ho he guanyat durant aquesta legislatura, si la gent creu que m'ho he guanyat i si el meu partit, Ciutadans, ho considera. Jo només sóc el que m'ho puc guanyar, però de moment hui dia ser alcalde de Gandia sí que és la meua il·lusió si m'ho meresc.

Pujar