elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Palau Ducal acull les activitats del Dia Internacional de les Persones Refugiades

El Palau Ducal acull les activitats del Dia Internacional de les Persones Refugiades - (foto 1)
  • El dimarts 18 de juny obrirà al públic l'exposició sobre els refugiats realitzada per Borja Abargues i se celebrarà una xerrada

El regidor en funcions del departament de Responsabilitat Social i Polítiques amb la Ciutadania, Nahuel González; Toni Martí, president de Creu Roja a Gandia; i Jose Manuel Fayos, psicòleg del programa d'atenció a les persones refugiades a la nostra ciutat, han comparegut en roda de premsa per informar que el dimarts 18 de juny i amb motiu del Dia Internacional de les Persones Refugiades, el Palau Ducal acollirà a les 19.00 hores l'obertura de l'exposició realitzada pel fotògraf Borja Abargues i una xerrada on s'abordarà la situació de les persones refugiades a Gandia i les seues experiències.

En primer lloc, Nahuel González, ha destacat que "les persones que fugen de guerres, misèria i conflictes tenen el dret a ser acollides en els països que tenim Democràcies sòlides per poder viure en condicions dignes".

Aquest any, la commemoració del Dia es realitzarà en col·laboració amb Creu Roja Gandia, entitat que s'encarrega de gestionar el programa d'atenció als refugiats i que a la nostra ciutat, gràcies als habitatges cedits pel consistori, dóna una oportunitat a aquestes persones per tenir una nova oportunitat vital.
"L'objectiu és que aquestes persones s'integren i tinguen una oportunitat. El dia 18 també hi haurà una xerrada on les persones refugiades de Gandia i els professionals que treballen en aquesta matèria ens explicaran les seves experiències en la matèria. Esperem que la ciutadania vinga i des d'ací agraïm tota la feina que realitza Creu Roja"

Toni Martí va agrair a l'Ajuntament, al Palau Ducal i l'oportunitat de poder explicar "el que està passant amb les persones refugiades que estan a Gandia. Les persones que hem treballat amb els refugiats hem d'explicar que hi ha camps de refugiats amb més de 160.000 persones. Són persones que no abandonen el seu lloc de vida perquè si, travessen situacions crítiques i molt dures. Per això volem celebrar aquest dia".

Finalment, Jose Manuel Fayos va incidir que aquest acte és una ocasió molt bona per conéixer el fenomen dels refugiats. "Un fenomen sobre el qual hi ha molta desinformació" va declarar. "Pretenem amb aquesta iniciativa que les persones que s'acosten al Palau obtinguen informació de primera mà per tindre una visió més clara del problema que travessen els refugiats. Les persones que són ací ho han fet després de viure situacions que en alguns casos són terrorífiques. Són experiències molt extremes".

Pujar