elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

En marxa el projecte Incorpora't

En marxa el projecte Incorpora't - (foto 1)

  Els regidors de Responsabilitat Social i Polítiques Econòmiques, Nahuel Gonzàlez i Alícia Izquierdo, respectivament, van realitzar el darrer dimarts una visita al Centre Social El·líptica-Beniopa per conèixer de primera mà l'estat del programa Incorpora't així com als seus usuaris.

  En total són 30 les persones (18 dones i 12 homes) que estan participant en aquesta iniciativa destinada al desenvolupament d'itineraris integrats d'inserció sociolaboral mitjançant l'orientació, assessorament, formació i acompanyament entre les persones i el mercat laboral.

  El projecte Incorpora't de l'Ajuntament de Gandia compta amb un finançament de 200.000 euros (amb col·laboració de fons europeus i ajudes autonòmiques) i segueix la pauta d'invertir recursos en col·lectius socials i persones amb dificultats d'accés al món laboral, tal i com s'està treballant des de fa dos anys. Amb aquestes iniciatives com ara Incorpora't es treballa per reduir l'exclusió social que provoca l'estructuralització de l'atur permanent, la ja coneguda "barrera tècnica" que ha suposat la digitalització o millorar les tècniques i pautes socials en el món laboral.

  Com ja es va indicar en la seua presentació, l'objectiu és reinsertar al mercat laboral aquestes 30 persones de forma efectiva en diferents empreses "d'aquesta manera no ens aturem en la realització d'un curs per a que la gent aprenga, sinó que anem un pas més enllà i oferim un millor servei", ha destacat Gonzàlez.

  Per la seua banda, Izquierdo ha recordat que "no hem parat d'apostar per aquesta política de formació continua i donem suport a les persones aturades o amb ganes de formar-se. És per això que estem realitzant una gran tasca per rebre el màxim nombre d'ajudes, projectes i finançament extern".

  Pujar