elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Localitzada en el port de Gandia una embarcació valorada en 1,5 milions d'euros robada a Santa Pola

Localitzada en el port de Gandia una embarcació valorada en 1,5 milions d'euros robada a Santa Pola
  • També s'han recuperat una moto aquàtica, una embarcació pneumàtica, tres emissores de navegació i dos transponedors

Agents de la Policia Nacional han recuperat en el Port de Gandia una embarcació sostreta un port esportiu de València i han detingut a un home de 34 anys, d'origen portugués, com a presumpte autor dels delictes de furt d'embarcació i falsedat documental per falsificar la documentació d'un vaixell i sostraure'l. A més també se li imputa un delicte de robatori amb força en domicili perpetrat a Santa Pola (Alacant).

La investigació va començar després de tindre coneixement els agents que una embarcació que es trobava amarrada en el Port de Gandia i el valor del qual era d'1.500.000 euros, podria ser la mateixa la sostracció de la qual d'un port esportiu de València va ser denunciada un mes abans.

Continuant amb les gestions, els agents van esbrinar que el vaixell portava diversos dies atracat en el Port de Gandia amb un amarrament temporal, identificant a la persona que hauria contractat el mateix, el qual afirmava ser el legítim amo de l'embarcació després d'haver-la comprat feia un parell de mesos.

Després de nombroses perquisicions, els investigadors van comprovar que l'home que deia ser el seu legítim propietari, en realitat hauria estat treballant durant dues setmanes en el manteniment del catamarà, prevalent-se d'això per a accedir a les claus i a la documentació del vaixell, la qual va emprar per a falsificar un contracte de compravenda al seu nom, canviar la bandera, el nom i la numeració de registre de l'embarcació, traient-la així del Port de València i traslladant-la fins a Gandia.

Així mateix van esbrinar que el sospitós estava tractant de vendre el catamarà a un possible client, ja que l'embarcació es trobava anunciada en pàgines de compravenda de vaixells.

Davant tals fets, es va detindre a l'home com a presumpte autor dels delictes de de furt d'embarcació i falsedat documental, recuperant-se l'embarcació així com una moto aquàtica, una embarcació pneumàtica, tres emissores de navegació i dos transponedors que han sigut entregats a la seua legítima propietària.

A més, després de diverses gestions, també se li ha detingut com a presumpte autor d'un delicte de robatori amb força en domicili perpetrat en la localitat alacantina de Santa Pola després de ser plenament identificat.

L'arrestat, sense antecedents policials, ha passat a disposició judicial.

Pujar