elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'IMAB posa en valor la col·laboració amb l'Arxiu Històric de la Noblesa d'Espanya

L'IMAB posa en valor la col·laboració amb l'Arxiu Històric de la Noblesa d'Espanya
  • En centre situat a Toledo acull l'arxiu del ducat de Gandia i una part important de la documentació històrica de la ciutat

  • Jose Manuel Prieto: "Aquest arxiu conté una les parts més importants de la història de la ciutat i explica bona part del que hui som"

El regidor delegat de l'IMAB, Jose Manuel Prieto; acompanyat per Àlvar Garcia, director de l'IMAB; Aránzazu Lafuente, directora de l'Arxiu Històric de la Noblesa d'Espanya; i Cristian Pardo, tècnic de l'arxiu; han comparegut en roda de premsa aquest matí per destacar la importància de les accions conjuntes que s'estan desenvolupant entre l'IMAB i l'Arxiu Històric de la Noblesa situat a Toledo per tal de conéixer millor la història de Gandia, ja que aquest centre conté l'arxiu del ducat de Gandia i una part important de la documentació històrica de la ciutat.

Jose Manuel Prieto ha remarcat l'important paper que es desenvolupa des de l'Arxiu Històric i ha agraït la visita d'Aránzazu Lafuente i Cristian Pardo a la nostra ciutat.

El regidor delegat de l'IMAB ha explicat que amb aquesta visita es contribueix a visualitzar la importància del llegat històric de Gandia. "A Toledo es troba l'arxiu del Ducat de Gandia i per tant, totes les fonts documentals històriques que ens vinculen a una de les parts més importants de la història de la ciutat i que explica bona part del que hui som" "Aquest arxiu es mereix tota la col·laboració que puguem prestar perquè vincula Gandia a la nostra història".

Prieto ha explicat que la visita ha permés que Lafuente i Pardo hagen conegut de primera mans les localitzacions que s'aborden en els documents per tal de millorar la comprensió dels mateixos al temps que es posen en valor.

Aránzazu Lafuente, ha agraït la invitació de l'IMAB i destacat que des de fa molts anys s'han posat en marxa projectes conjunts com la microfilmació i digitalització documental de l'arxiu per possibilitar l'accés a la documentació de l'arxiu del Ducat a la ciutadania en general.
"Per a nosaltres ha estat molt important veure el lloc i la zona on es va desenvolupar el Senyoriu. Com historiadora m'ha sorprés la repercussió i l'abast de les activitats que s'organitzen des de l'arxiu. No és una cosa habitual"

Àlvar García va voler destacar la llarga trajectòria de col·laboració entre ambdues entitats durant els últims anys. "La memòria de la ciutat és com la memòria de les persones i aquelles ciutats que no tenen cura de la memòria acaben oblidant el seu passat i sense saber d'on vénen" "En el seu dia vam descobrir que encara que incorporàrem tot el que hi havia a la ciutat a l'arxiu, no podríem tindre tot el que s'havia produït documentalment al llarg de la història. Per això és tan important aquesta col·laboració perquè ens ha permés accedir a la documentació de la família bàsica i principal de la nostra història com són els Borja. Una família il·lustre i universal sense la qual no s'entén Gandia".

Pujar