elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'exitosa gesta d'una xiqueta d'11 anys de Gandia: telefona al 112 i salva a la seua mare que estava inconscient

L'exitosa gesta d'una xiqueta d'11 anys de Gandia: telefona al 112 i salva a la seua mare que estava inconscient
  • La menor estava nerviosa i espantada: des del 112 li van oferir suport fins a l'arribada de la Policia Local i els serveis sanitaris

La sala d'atenció de crides ‘112 Comunitat Valenciana’ ha atés la crida d'una xiqueta d'11 anys des de Gandia que ha possibilitat l'assistència de la mare que ha quedat inconscient en el seu domicili gràcies al coneixement de la menor del telèfon únic d'emergències.

La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, ha explicat que es tracta d'un cas més pel qual s'evidencia la importància que té la divulgació del número 112 com el telèfon d'emergències entre la ciutadania i, "especialment, entre els més xicotets”. Núñez, ha assenyalat que conéixer el nombre d'emergències “pot salvar vides i facilita la localització de les persones afectades i, amb això, s'agilitza la resposta de les emergències.”.

El 112 Comunitat Valenciana, diàriament, atén una mitjana de nou mil crides i intenta gestionar-les de la forma més ràpida amb un compromís de 175 segons per crida, però -com ha afegit Elisa Núñez- “en casos com este, per les característiques del llamante o segons el tipus d'emergències, es manté l'operador en línia perquè es prioritza l'atenció fins a l'arribada dels recursos mobilitzats”.

En este avís, una operadora en percebre a la xiqueta “nerviosa i espantada” l'ha mantinguda al telèfon i li ha oferit el seu suport perquè la situació no resultara tan impactant a la menor fins a l'arribada de la Policia Local de Gandia, el primer recurs que s'ha personat en l'habitatge. Amb la seua arribada, la mare s'ha despertat, encara que amb limitació per a comunicar-se. L'operadora s'ha acomiadat de la xiqueta i ha arribat l'ambulància que ha traslladat fins a l'hospital a la dona afectada.

Pujar