elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’alcalde de Gandia canvia delegacions del govern per ser “més àgils i eficaços”

L’alcalde de Gandia canvia delegacions del govern per ser “més àgils i eficaços”
 • Prieto: “Reforcem la gestió municipal per seguir complint amb els compromisos del Programa de Govern i amb els reptes de ciutat”

 • Vicent Mascarell continua com a Tinent d’Alcalde i conserva la Coordinació de l’àrea d’Urbanisme, Qualitat i Habitatge, amb la Delegació d’Urbanisme, Territori i Infraestructures

 • Salvador Gregori assumeix la Delegació de Vivenda i Regeneració Urbana, inclosa abans en la delegació de Mascarell. És el nou responsable del Pla Vivenda

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha comparegut este matí per informar del canvi de delegacions del Govern de la ciutat, motivat per la nova responsabilitat que el Tinent d’Alcalde d’Urbanisme, Vicent Mascarell, ha assumit com a Secretari d’Organització del PSPV.

Esta nova responsabilitat no l’aparta de la seua responsabilitat a la ciutat i de la seua dedicació amb Gandia, ben al contrari, “suposa ajustar el temps de la seua dedicació, compatible amb seguir treballant per la ciutat i a seguir integrant l’equip de Govern, i redistribuir les tasques entre la resta dels companys del Govern. Reforcem la gestió municipal per tal de seguir complint amb els nostres compromisos del Programa de Govern, i amb els reptes de ciutat”. Són uns canvis mínims, -ha dit Prieto- “que ens fan ser més àgils i més eficaços”.

 • Vicent Mascarell continuarà com a Tinent d’Alcalde i conservarà la Coordinació de l’àrea d’Urbanisme, Qualitat i Habitatge, amb la Delegació d’Urbanisme, Territori i Infraestructures.
  • Conservarà la Delegació de Disciplina i Activitats, on rebrà el suport de la Coordinadora General d’Alcaldia i del Director General d’Inversions. “Recordem que, esta legislatura, el departament d’Activitats està vinculat a l’àrea d’Inversions, per a lligar l’activitat econòmica a la implantació de noves activitats, l’obertura de nous negocis i la facilitat a inversors privats i a operadors privats, empreses i persones que volen emprendre, obrir un nou negoci o contribuir a l’activitat econòmica i al dinamisme de Gandia”, ha comentat l’alcalde.
 • Salvador Gregori, regidor d’Hisenda, Patrimoni, Inversions i Grans Projectes, assumirà, dins de la mateixa àrea d’Urbanisme, la Delegació de Vivenda i Regeneració Urbana, inclosa abans en la delegació de Mascarell.
  • Serà el responsable del desplegament del Pla Vivenda. Un Pla que va a necessitar d’un regidor dedicat en la major part del seu temps al seu compliment, al seu desplegament, i a convertir-lo en realitat.
 • Lydia Morant, regidora de Protecció i Seguretat Ciutadana, assumirà també la delegació de Trànsit, Mobilitat i Transport públic, dins de l’àrea de Sostenibilitat del Govern, i també amb competències de Mascarell. Objectius:
  • Desplegar el departament de Mobilitat fent un pas més, per avançar en el camí ja traçat de ciutat sostenible, a l’avantguarda de la protecció contra el canvi climàtic. Impulsarà l’ampliació de carregadors elèctrics de vehicles no contaminants.
  • Aglutinarà la senyalística vertical i horitzontal.
  • Desplegarà l’ampliació de les noves llicències de taxi, i aconseguirà unir esforços incorporant, com a serveis de reforç en èpoques de gran afluència turística, els taxis de la comarca.
  • Tindrà la delegació de la nova contracta de transport públic per donar un servei d’Urbanet eficaç a la ciutadania.

L’alcalde ha comentat que amb estes noves delegacions hi ha reptes. “Reptes que anem a abordar i a convertir en oportunitats. Convertim la qüestió del nomenament de Vicent Mascarell com a Secretari d’Organització del PSPV en una oportunitat per a guanyar en coordinació, en eficàcia i ser encara millors. Donem un impuls als objectius del nostre Programa de Govern, que estem complint, a l’acció del Govern i a les inversions pendents”.

Pactes de ciutat

L’alcalde també s’ha referit als Pactes de Ciutat. “El més avançat és el de la vivenda, però puc apuntar, dins de l’estratègia Avant Gandia, que abordarem en els propers dies mesures de renovació de les instal·lacions esportives i de comerç. Més oportunitats i inversions, en definitiva”.

D’esta manera, Prieto ha anunciat que citarà per a dilluns als portaveus dels grups polítics municipals per traslladar-los les propostes i les que ja s’han abordat amb els agents socials i econòmics, buscant més consensos. “Constituirem el Consell Econòmic i Social, l’òrgan de l’acord, i per a avançar i concertar les mesures i el diàleg, després del proper Plenari, que l’aprovarà amb l’objectiu que Gandia continue avançant, amb acords, consensos i lluny del soroll”.

Reunió a Madrid amb la Directora General d’Estabilitat Pressupostària

D’altra banda, l’alcalde de Gandia, a preguntes de periodistes, també s’ha referit a la reunió que va mantindre ahir a Madrid, amb la Directora General d’Estabilitat Pressupostària, Mònica Garcia, del Ministeri d’Hisenda i Funció Pública.

L’alcalde ha indicat que hi ha propostes presentades per a Gandia, i també per a altres ciutats amb condicions similars, d’ajuntaments “que estem fent els deutes en matèria econòmica davant del Ministeri i als quals se’ns posa d’exemple per bon comportament econòmic enfront d’altres ajuntaments d’Espanya. A Gandia continuem fent els deures, continuem consignant el deute. Estem comparativament més avançats que altres ciutats perquè al llarg dels anys hem fet amortitzacions anticipades i voluntàries de deute tot i que no estàvem obligats. I això ens deixa en una posició millor”.

Prieto ha expressat: “Tots els indicadors econòmics de Gandia estan millor: període mitjà de pagament als proveïdors, l’estabilitat pressupostària i el romanent de tresoreria, però el deute financer és la pota més important, que hem d’anar rebaixant progressivament”.

L’alcalde ha comentat que el que reitera sempre davant del Ministeri d’Hisenda és “que volem seguir fent els deures, complint, perquè això suposa tindre marge per anar abordant reptes i continuar invertint en la ciutat, però volem que hi haja una solució estructural definitiva per a progressivament tornar el deute. Hem avançat en eixa proposta. Gandia és una ciutat que està fent les coses bé, com ens ho van reconèixer ahir a Madrid, i ja no estem en la dificultat de tresoreria que teníem fa 9 anys”.

Pujar