elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament de Gandia reactiva el Patronat de Turisme

L’Ajuntament de Gandia reactiva el Patronat de Turisme
    MÉS FOTOS
    L’Ajuntament de Gandia reactiva el Patronat de Turisme - (foto 2)
    L’Ajuntament de Gandia reactiva el Patronat de Turisme - (foto 3)

    La Mesa de Turisme celebrada ahir a l'hotel Bayrén de la platja de Gandia va acordar, per unanimitat, reprendre el Patronat de Turisme, que feia cinc anys que estava bloquejat. A partir d'ara i de manera conjunta, s'iniciarà un procés de revisió dels estatuts per a determinar les fórmules que s'aplicaran i decidir la composició de l'organigrama. El govern espera que el Patronat servisca com a ferramenta per a potenciar la cogestió publicoprivada en matèria de turisme.

    L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, va presidir la Mesa de Turisme, la qual va comptar amb la participació del regidor popular Pepe Just; l'edil de Ciudadanos, Ciro Palmer, i l'assessor de Més Gandia Emili Morant. També hi van acudir el president d'Asemhtsa, José Manuel Navarro; el president de l'Associació d'Hotelers (AEHGS), Vicente Frasquet; el representant d'Aloga, Jorge González; el president de l'Associació d'Agències de Viatges, Daniel Gadea; la representant dels càmpings de Gandia, Juana Peiró, i el president del Cercle d'Economia de la Safor (CES), Ramon Soler.

    Morant va destacar la importància de promoure el Patronat, amb la finalitat de prendre decisions conjuntes entre l'Administració Local i el sector que beneficien el turisme com a motor econòmic de la ciutat. L'Agència Valenciana de Turisme -va recordar Morant- també aposta per la cogestió publicoempresarial. "La intenció és que el sector privat també decidisca cap a on vol que vaja el sector turístic".

    El govern va proposar que l'actual tècnica Olatz Megía siga la gerent del Patronat, circumstància que va rebre el suport, tant dels representants polítics com del sector turístic. Morant va assenyalar que Megía fa set anys que està treballant pel turisme de la ciutat i coneix perfectament el sector.
    "Este nomenament no suposarà cap sobrecost a l'Ajuntament, donat que la tècnica ja està percebent un sou de l'empresa pública i, a més a més, la plaça de Vicent Llorens, que se'n va anar a la Marina Reial, no s'ha cobert" va comentar l'alcaldessa.

    D'altra banda, la Mesa de Turisme va abordar la posada en marxa del segell de qualitat Sicted (Sistema Integral de Qualitat Turística), una ferramenta que garantix la qualitat dels establiments hotelers, hostalers i comercials. El segell els exigirà uns mínims de qualitat per a poder formar part de les propostes i ofertes turístiques que exportarà l'Ajuntament de Gandia en fires i acords amb operadors turístics.

    L'alcaldessa de Gandia també va explicar, a grans trets, l'esborrany de la Llei de Turisme de l'Agència Valenciana del Turisme, que està treballant la Generalitat en estos moments "i que pretén posar en valor el prestigi i la reputació de les nostres destinacions turístiques, amb la ferma voluntat d'avançar i millorar en el camí de l'excel·lència turística".
    Per últim, es va parlar de la Gandia Convention Bureau, que suposa que la ciutat estiga inclosa en un circuit de destinacions turístiques de reunions i de congressos.

    Pujar