elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Agrupació de Banduristas d'Ucraïna celebra un concert benèfic el pròxim 21 de desembre

L'Agrupació de Banduristas d'Ucraïna celebra un concert benèfic el pròxim 21 de desembre
  • L'esdeveniment serà a les 20 hores a l'església de les Esclaves i tindrà un preu simbòlic de 5 euros

MÉS FOTOS
L'Agrupació de Banduristas d'Ucraïna celebra un concert benèfic el pròxim 21 de desembre - (foto 2)

La regidora delegada de Relacions Internacionals, Liduvina Gil; la presidenta de l'Associació 'Ucrania Une Corazones', Svitlana Scherbak, i la tresorera de l'entitat, Diana Kalsina, han anunciat hui el concert benèfic de l'Agrupació Coral Nacional de Banduristas d'Ucraïna.

L'esdeveniment, que tindrà lloc a les 20 hores del pròxim 21 de desembre a l'església de les Esclaves, té un caràcter solidari. Així doncs, el preu de les entrades, que costen 5 euros, anirà destinat a ajudar el poble ucraïnés a suportar la difícil situació per la qual està passant ara mateix i a intentar que els seus xiquets i xiquetes tinguen un Nadal més feliç.

Respecte al grup, porta 105 anys en funcionament i està compost per 52 integrants que conformen una orquestra, un quintet i dos sextets. Al llarg de la seua trajectòria, ha comptat amb més de 6 directors i ha sobreviscut, fins i tot, a la Segona Guerra Mundial.

Actualment, el director general i artístic, Yuri Kurach; el conductor Oleksiy Boyar, i el director de la part musical, Volodymyr Marunych, són els qui s'encarreguen d'acompanyar a aquesta banda de músics per tota Europa.

El 4 de desembre, l'agrupació va iniciar una gira que acabarà el pròxim 25 de desembre a Barcelona, i ja ha passat per Cracovia, Múnich, Dijon, Saint Égrève, Marsella, Toulouse, i algunes ciutats espanyoles com, entre altres, Pamplona, San Sebastián, Vitòria, Bilbao, Madrid o Granada.

La regidora ha explicat que l'agrupació té una característica creativa singular, atés que tots els seus membres canten i toquen les bandures al mateix temps, i ha agraït a l'Associació el haver fet possible que Gandia compte amb una actuació 'única en el patrimoni cultural ucraïnés'.

Per part seua, Scherbak ha destacat l'esforç que l'Ajuntament porta sempre a cap per ajudar a l'entitat que dirigeix, i ha convidat a tota la ciutadania a gaudir d'aquest concert, el repertori del qual ha augmentat en els últims anys.

Finalment, Kalsina ha esmentat que el conjunt musical ha donat suport al seu país des de l'inici de la invasió per part de Rússia del territori ucraïnés, i ha recordat que, ara mateix, nou dels seus integrants estan al front de batalla.

Pujar