elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

José Manuel Prieto: "La Universitat és factor de cohesió social amb què mantenim una aliança imprescindible per dinamitzar l'economia local"

José Manuel Prieto: "La Universitat és factor de cohesió social amb què mantenim una aliança imprescindible per dinamitzar l'economia local"
  • L'alcalde de Gandia ha obert aquest matí el Fòrum d'Ocupació organitzat per la Càtedra d'Innovació del Campus de Gandia de la UPV

MÉS FOTOS
José Manuel Prieto: "La Universitat és factor de cohesió social amb què mantenim una aliança imprescindible per dinamitzar l'economia local" - (foto 2)
José Manuel Prieto: "La Universitat és factor de cohesió social amb què mantenim una aliança imprescindible per dinamitzar l'economia local" - (foto 3)
José Manuel Prieto: "La Universitat és factor de cohesió social amb què mantenim una aliança imprescindible per dinamitzar l'economia local" - (foto 4)

L'Aula Magna del Campus de Gandia ha acollit hui l'acte d'obertura del Fòrum d'Ocupació organitzat per la Càtedra d'Innovació del Campus de Gandia de la UPV. Un esdeveniment que serveix com a punt de trobada per a empreses, investigadors, estudiants i titulats, que busquen una oportunitat laboral i una projecció professional, i que s'ha consolidat com a referència entre els fòrums universitaris d'ocupació de la Comunitat Valenciana.

L'acte ha comptat amb la presència del rector de la Politècnica de València (UPV), José E. Capilla; la vicerectora d'Ocupació i Formació Permanent, Mª Dolores Salvador; el director del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València, Jesús Alba; l'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; integrants de la corporació municipal, a més de representants del sector empresarial i la comunitat educativa.

José Manuel Prieto ha mostrat el seu orgull per aquest tipus d'iniciatives que posen en valor el treball que es fa al Campus per enfortir els vincles entre els àmbits universitari i empresarial que ajuden a continuar estrenyent lligams entre allò públic i allò privat , i possibilitant que el talent que ix de les universitats s'incorpore al teixit empresarial.

"Una societat no pot prosperar sense coneixement", ha afirmat l'alcalde qui ha qualificat la universitat com un "factor de cohesió social amb què mantenim una aliança imprescindible per dinamitzar l'economia local i crear juntament amb l'administració i les empreses, ecosistemes d'innovació basats en la col·laboració publicoprivada".

En aquest sentit, la primera autoritat municipal ha posat en valor el treball de l'executiu a l'hora de facilitar la creació de noves empreses i el suport als emprenedors amb iniciatives com l'Oficina de l'Inversor destinada a acompanyar aquells que vullguen instal·lar el seu negoci a Gandia i a simplificar els tràmits administratius. Paral·lelament, Gandia com a membre de la Xarxa Innpulso, promociona les pimes innovadores amb iniciatives com el projecte d'Empresa Innovadora 'Ciutat de Gandia' que té com a objectiu seleccionar una empresa o projecte empresarial innovador per participar en l'Inpulso Emprende.

Tota aquesta tasca es veu reflectida en les bones dades pel que fa a ocupació, ja que Gandia s'ha consolidat com el segon municipi amb la baixada d'atur més gran d'entre les ciutats de més de 45.000 habitants de la Comunitat Valenciana durant el 2023 en aconseguir un descens interanual del 10,4%. Una disminució que és encara més gran entre el grup d'edat de 16 a 29 anys en assolir un 16,30% inferior al de març de l'any passat.

Tot i aquestes bones xifres, l'alcalde ha afirmat que "no ens podem conformar ni conformem. Hem de continuar recorrent aquest camí clar de la creació d'oportunitats i la retenció de talent amb iniciatives com aquest Fòrum d'Ocupació".

Pujar