18 de novembre de 2019 18/11/19

Jose Manuel Prieto: "El PGOU de Xeraco reconeix que el límit terme municipal coincideix exactament amb el que planteja Gandia"

Jose Manuel Prieto: "El PGOU de Xeraco reconeix que el límit terme municipal coincideix exactament amb el que planteja Gandia" - (foto 1)

  El coportaveu del govern de Gandia, José Manuel Prieto, ha valorat aquest matí la decisió del Jutjat del Contenciós Administratiu número 2 de València que no ha admés a tràmit el recurs interposat pel consistori de la capital de la Safor contra l'acord del ple de Xeraco del passat mes de juliol.

  Sobre aquesta resolució, Prieto ha destacat que ha estat el mateix consistori de Xeraco el que ha qualificat davant del jutge que l'acte de fitació com un "acte de mer tràmit i sense efectes jurídics", afegint que es tractava d'un acte "no qualificat".

  Davant d'aquesta afirmació, el que fa el Jutjat és admetre el recurs de Gandia perquè encara estem en una fase molt inicial i posposa el litigi, ja que el mateix Ajuntament de Xeraco reconeix que l'acte no té efectes jurídics i insta Gandia a plantejar el recurs en un moment posterior.

  José Manuel Prieto ha informat que l'Ajuntament de Gandia ha posat en coneixement del Jutjat, amb la documentació que així ho avala, que el Pla General d'Ordenació Urbana de Xeraco reconeix que el límit terme municipal coincideix exactament amb el que planteja Gandia, és a dir, que en el riu s'acaba el terme municipal i que per tant, el que està plantejant Xeraco és un acte de fitació dins d'un terme municipal que no és seu.

  "Aquest argument, que té molta potència, nosaltres ho hem incorporat a la demanda davant el Contenciós Administratiu" "El procés no ha fet més que començar, es troba en una fase molt inicial i no té efectes jurídics, però sí arguments poderosos com els que hem aportat perquè la delimitació és la mateixa des de fa 100 anys" va declarar Prieto qui s'ha preguntat "quin és l'element nou perquè ara mateix Xeraco plantege un acte de fitació dins el terme municipal de Gandia. És un fet molt greu que seguirem defensant fins on faça falta" va finalitzar el coportaveu del govern.

  ocultar
  Jose Manuel Prieto: "El PGOU de Xeraco reconeix que el límit terme municipal coincideix exactament amb el que planteja Gandia"
  Pujar