elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Jose Manuel Prieto: "Gandia no seria la ciutat oberta, moderna i igualitària que és sense el que són i el que fan les seues dones"

Jose Manuel Prieto: "Gandia no seria la ciutat oberta, moderna i igualitària que és sense el que són i el que fan les seues dones"
  • L'Homenatge de Gandia a les Dones celebrat dissabte passat al Teatre Serrano va reconéixer la tasca i la trajectòria de set dones referents als seus àmbits

MÉS FOTOS
Jose Manuel Prieto: "Gandia no seria la ciutat oberta, moderna i igualitària que és sense el que són i el que fan les seues dones" - (foto 2)
Jose Manuel Prieto: "Gandia no seria la ciutat oberta, moderna i igualitària que és sense el que són i el que fan les seues dones" - (foto 3)
Jose Manuel Prieto: "Gandia no seria la ciutat oberta, moderna i igualitària que és sense el que són i el que fan les seues dones" - (foto 4)
Jose Manuel Prieto: "Gandia no seria la ciutat oberta, moderna i igualitària que és sense el que són i el que fan les seues dones" - (foto 5)

"Gandia no seria la ciutat oberta, moderna i igualitària que és sense el que són i el que fan les seues dones" amb aquestes paraules mostrava l'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto el seu agraïment a les dones durant l'Homenatge de Gandia a les Dones 2024'. Una iniciativa organitzada pel departament d'Igualtat, i que va comptar amb les actuacions del Grup Cant, el Cor Carmesina i el Duo Farfalle.

Aquest any, la ciutat va atorgar el seu reconeixement a María José Simó Martí, Amparo Brotons Olcina, Maria García Alvarado, Mònika Stefanova Ivanova, Andrea Medina Piña, Laura Romero Ortolà i Aina Quilis Pellicer.

L'alcalde va definir les premiades com a "dones que han trencat sostres, prejudicis i estereotips. Dones perseverants, fortes i emprenedores que han obert el camí a moltes altres" i va afirmar durant la seua intervenció que el paper de les premiades és fonamental en un municipi on "no acceptem les desigualtats, discriminacions ni violències que condicionen la vida de totes les dones".

"Les dones heu aconseguit, després de durs anys de lluita, uns drets inqüestionables. Una igualtat que hui dia és legal, però no real. La vida quotidiana ens diu que encara queda molta feina per fer", va assenyalar.

Pel que fa al paper del govern municipal, Prieto va afirmar que continuarà treballant sense descans per accelerar la igualtat impulsant mesures encaminades a l'empoderament i posant en valor totes les dones que, des d'un perfil anònim, donen la cara dia a dia "per mantenir, afirmar i augmentar-ne els drets".

Per acabar, la primera autoritat municipal va encoratjar les dones reconegudes i tots els presents en l'acte a "continuar endavant sent com sou, confiant en vosaltres mateixes i sent molt optimistes amb el futur, on el millor ha de venir".

Pujar