elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Joaquín Sorolla ja brilla a Gandia

Joaquín Sorolla ja brilla a Gandia
  MÉS FOTOS
  Joaquín Sorolla ja brilla a Gandia - (foto 2)
  Joaquín Sorolla ja brilla a Gandia - (foto 3)
  Joaquín Sorolla ja brilla a Gandia - (foto 4)

  La Casa de la Marquesa va acollir ahir l'acte d'obertura de l'exposició "Sorolla i l'edat d'argent de l'art Valencià".

  L'acte va comptar amb la presència de l'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; el director del Museu de Belles Arts de València, Pablo González; i la directora general de Patrimoni Cultural, Pilar Tebar, a més d'un grup nodrit de representants de la corporació local i la societat civil gandiana.

  Durant l'obertura, el mateix Pablo González (comissari de la mostra) va ser l'encarregat d'explicar que l'exposició, que podrà ser visitada fins al pròxim 21 de novembre, conté obres del genial artista cedides pel Museu de Belles Arts de València que commemoren el centenari de Joaquín Sorolla, el pintor valencià més universal. Està conformada per 17 obres cedides, entre les quals podem destacar, a part de les obres de Joaquín Sorolla, treballs de José Mongrell, Ignasi Pinazo, José Benlliure o Julio Vila Prades, entre d'altres.

  González va voler destacar en la seua intervenció la bona sintonia i entesa entre el Museu de Belles Arts i l'Ajuntament de Gandia que a més de la mostra de Sorolla ja ha permés que altres exposicions com la de Realisme Barroc arribaren a la nostra ciutat l'any passat.

  L'alcalde de Gandia va qualificar l'arribada de la mostra a la nostra ciutat coincidint amb la Fira i Festes com una fita que potenciarà "encara més la nostra capitalitat i que ens permetrà continuar posicionant-nos com a referents artístics i culturals" i va mostrar la seguretat que l'exposició serà "una enorme oportunitat per a tots els veïns i veïnes de Gandia, tots els visitants que arriben a la ciutat i tots els amants de l'art, entre els quals m'incloc, ja que podrem eixir als nostres carrers i apropar-nos al llegat de Joaquín Sorola i de tots els pintors que van fer més gran l'edat de plata de l'art valencià".

  Finalment, Pilar Tebar va mostrar la seua satisfacció per acudir a Gandia en la primera visita com a directora general de Patrimoni Cultural, no només per la capitalitat cultural que representa Gandia sinó també per la implicació personal que té amb la mostra i el Comissari, alhora que va mostrar la vostra disposició per continuar col·laborant amb el govern municipal per generar iniciatives culturals d'impacte com l'arribada a Gandia de l'exposició de Sorolla.

  Sobre Joaquín Sorolla

  Joaquín Sorolla Bastida va ser el pintor valencià més reconegut internacionalment del període conegut com d'Entre segles. Sorolla va entrar en contacte amb Francesc Domingo, els Benlliure i els corrents internacionals vinculats a la pintura realista, natural i de caràcter luminista, determinant a poc a poc, un estil molt personal, caracteritzat per una destresa tècnica excepcional. L'ascendent de Sorolla sobre pintors com José Mongrell, Juli Vila Prades o Víctor Moya Calvo va ser tan fort que va definir València durant tot el segle XX.

  Pujar