elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El govern de Gandia reduïx en més de 30 milions el deute municipal

El govern de Gandia reduïx en més de 30 milions el deute municipal

    El govern de Gandia ha reduït el deute municipal durant aquesta legislatura en més de 30 milions d'euros. Així ho constata l'últim informe emés pel Ministeri d'Hisenda publicat la passada setmana.

    Amb aquestes xifres, el coordinador general d'Economia i Hisenda, Salvador Gregori, ha destacat que durant aquests dos primers anys, el govern ha liquidat més de 50 milions d'euros que es devia la passada legislatura a proveïdors i empreses que prestaven els seus serveis al consistori. Per a això, es va sol·licitar una bestreta de les Participacions en els ingressos de l'Estat (PIE) de 17 milions d'euros amb el que el deute total del consistori ascendix a 268 milions d'euros.

    "És una molt bona notícia que l'endeutament total s'haja reduït en més de 30 milions d'euros en poc menys de dos anys. Són diners que ha anat destinat íntegrament a pagar a les empreses. Hem aconseguit agilitzar l'economia pagant el que es devia i injectant tota aquesta quantitat en els sectors productius de la ciutat. Continuarem aquesta línia perquè és la que s'ha demostrat que genera economia i ocupació" va declarar Gregori.

    El coordinador general d'Economia i Hisenda, ha recordat que queden per pagar factures de la passada legislatura. Un total de vuit milions d'euros a l'ajuntament i altres 11 milions de l'empresa pública. Pel que fa a les primeres, Gregori ha informat que seran pagades en la seua totalitat durant aquest any i que pel que fa a IPG, abans de finalitzar l'any, s'haurà pagat al 90% dels proveïdors que acumulen deutes abans de final de 2017. "Tot el superàvit del pressupost d'aquest any anirà destinat a pagar a aquestes empreses que tenen factures extrapressupostàries de l'època del PP. A la fi de 2018 ja no quedarà cap factura extrapressupostària en aquest ajuntament i podrem començar a pagar als bancs perquè hem prioritzat el pagament a les empreses i autònoms que es van quedar penjats per la gestió irresponsable del PP durant la passada legislatura" va finalitzar Gregori.

    Pujar