1 de desembre de 2020 1/12/20

El govern de Gandia liquidarà tot el deute a proveïdors a finals d'aquest any

El govern de Gandia liquidarà tot el deute a proveïdors a finals d'aquest any - (foto 1)

  El coordinador general d'Economia i Hisenda, Salvador Gregori ha comparegut en roda de premsa per informar d'un nou pagament realitzat per l'actual govern de factures extrapressupostàries procedents de la passada legislatura.

  Gregori ha recordat que quan van accedir al govern van trobar més de 70 milions d'euros de deute no financer, és a dir, factures extrapressupostàries i que no estaven previstes ni a l'Ajuntament ni a MAG.

  El coordinador general d'Economia i Hisenda, ha informat que divendres passat es va procedir al pagament de 4,2 milions d'euros de factures extrapressupostàries. D'aquesta manera, amb aquest nou pagament, es reduïx pràcticament al 50% l'import de les factures que quedaven per pagar i que van ser heretades després del pas pel govern del PP. "El que resta serà abonat abans de finalitzar l'any i ja podrem dir que tot el deute no financer haurà estat liquidat pràcticament en dos anys i mig. Reduïm en un 95% el nombre de proveïdors amb deutes, ja que hem liquidat tot el que se li devia a 143 empreses. De tot aquest import brutal que vam heretar, només queden 7 milions per pagar, s'ha fet un esforç molt gran per pagar el que es devia per què creiem que així generem economia".

  Gregori ha recordat que amb aquest tipus de mesures "vam aconseguir que les empreses tornen a confiar en l'Ajuntament i una prova d'això és que FCC invertirà prop de 2,5 milions d'euros en renovació de maquinària, cosa que no podien fer quan tenien 14 milions d'euros de deute per culpa de les males gestions i impagaments sistemàtics que va aplicar el govern del Partit Popular".

  Finalment, coordinador general d'Economia i Hisenda va anunciar que pel que fa al deute d'IPG, el deute serà liquidada de manera total durant 2018.

  Pujar