elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia visibilitza a les persones i famílies afectades pel trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat (TDAH)

Gandia visibilitza a les persones i famílies afectades pel trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat (TDAH)
    MÉS FOTOS
    Gandia visibilitza a les persones i famílies afectades pel trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat (TDAH) - (foto 2)

    Hui, 27 d'octubre, la plaça Major ha acollit l'acte de lectura del manifest reivindicant els drets de les persones amb trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat (TDAH) i el desplegament de la pancarta commemorativa del Dia Europeu d'aquest trastorn.

    L'acte ha comptat amb la participació de l'Associació de Familiars de Xiquets i Adolescents amb Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat (AFNADAH) i amb una representació institucional encapçalada per l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant i els representants dels partits polítics representats en el consistori. La jornada conclourà amb l'enllumenat nocturn en color taronja en diversos espais de la nostra ciutat com la façana d'aquest Ajuntament.

    Després de la lectura del manifest i el desplegament de la pancarta al balcó del consistori, Diana Morant ha declarat que amb aquesta iniciativa des del consistori es pretén donar visibilitat a aquest trastorn que dificulta la vida de les persones que el pateixen i de les seues famílies. "En el cas del TDAH, com en el d'altres trastorns, les associacions com AFNADAH són les encarregades d'ajudar-nos a detectar les persones afectades i a comprendre com a societat com normalitzar la seua vida i integrar-los. No són ells els que han d'adaptar-se a la societat sinó que ha de ser la societat la que s'adapte a les persones que estan afectades per aquest i altres trastorns".

    Morant ha explicat que aquesta malaltia no afecta solo als més menuts, ja que els estudis realitzats demostren que un 70% de les persones que pateixen TDAH ho pateixen passats els 18 anys. "No parlem sol d'inclusió educativa, hem d'anar més enllà de les primeres etapes de la vida. Per això, hem d'agrair la labor d'AFNADAH. Una labor d'integració completa i per això tindran el nostre suport en totes les iniciatives que desenvolupen".

    Per part seua, Encarna Lloret presidenta d'AFNADAH, va afegir que "hui dia un dels problemes que tenim amb els adolescents és el seu ingrés en el món laboral. Un treball que realitzem gràcies als Fons Europeus i la Generalitat Valenciana i amb el qual ensenyem als joves amb TDAH com presentar-se a una entrevista, redactar un currículum o com utilitzar les xarxes socials" "Durant molt de temps s'ha localitzat el TDAH en la infància i la infantesa però durant l'adolescència és quan s'ha de realitzar un esforç extra per a integrar-los laboralment".

    Finalment, Lloret va agrair la predisposició i col·laboració de l'Ajuntament de Gandia per "haver estat des del primer minut de l'associació fent-nos companyia".

    Pujar