elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia torna a adherir-se a l’hora del Planeta

Gandia torna a adherir-se a l’hora del Planeta
    MÉS FOTOS
    Gandia torna a adherir-se a l’hora del Planeta - (foto 2)

    Cada any, les ciutats de tot el món mostren el seu suport a la campanya apagant les llums dels seus principals monuments i edificis. L'Aqüeducte de Segòvia, La Torre d'Hèrcules a A Corunya, La Mesquita de Còrdova, La Font Cibeles de Madrid, entre molts altres monuments mundials, es converteixen cada any en un gran escenari de celebració i homenatge al Planeta.

    Però aquest gest tanca molt més, i és només el símbol d'un esforç constant per a construir un futur sostenible. Són cada vegada més els municipis que se sumen a iniciatives en defensa del medi ambient i que adopten mesures de reducció d'emissions amb l'engegada de projectes i programes que potencien l'eficiència energètica, les energies renovables i la mobilitat sostenible.

    Aquesta és la vertadera hora que compta. La que sumada a "totes les hores d'esforç" converteixen als ajuntaments en autèntics vectors de canvi i superació de models energètics obsolets basats en els combustibles fòssils. I que ajudaran a complir l'Acord de París de lluita contra el canvi climàtic. Més de 7.500 ciutats a tot el món s'han sumat a l'Hora del Planeta i enguany volen ser molts més.

    L'Hora del Planeta és una campanya de WWF que va començar en 2007 en Sidney, Austràlia, amb el gest simbòlic d'apagar la llum durant una hora com a mostra de la lluita contra el canvi climàtic. Deu anys després, s'ha convertit en la major iniciativa mundial en defensa del medi ambient i una trucada a mobilitzar-se i a actuar de forma constructiva en defensa del nostre amenaçat Planeta.

    2016 ha sigut l'any més càlid registrat des de 1880. I des que va començar aquest segle, cada any ha batut el rècord de temperatura de l'anterior. El canvi climàtic és ja evident en tot el Planeta i especialment en regions com l'Àrtic. Però al mateix temps hi ha raons per a l'optimisme, el 4 de novembre de 2016 ha entrat en vigor l'Acord de París per a frenar el canvi climàtic. Aquest acord mundial marca un punt d'inflexió i el començament d'una gran transició global cap a un desenvolupament i una economia neta i baixa en carboni.

    Molts avanços estan ja en marxa i són la prova que hem iniciat aquest camí sense tornada: Xina ha paralitzat la construcció de centrals de carbó, algunes companyies asseguradores, ciutats, bancs i fons d'inversió han deixat d'invertir en combustibles fòssils, el cotxe elèctric roda ja amb un futur prometedor, cada vegada més països aposten per energia 100% renovable... i els ciutadans espenten amb força per a accelerar aquest canvi. Governs i institucions, organitzacions, empreses i ciutadans de tot el món s'estan mobilitzant i estan treballant per a accelerar aquest canvi.

    Pujar