elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia se suma al Dia de la Visibilitat Lèsbica de la ma del col·lectiu LGTBI+ de la Safor

Gandia se suma al Dia de la Visibilitat Lèsbica de la ma del col·lectiu LGTBI+ de la Safor
  • S’hi ha organitzat diverses activitats gratuïtes que tindran lloc entre demà, dimecres 24 d'abril i el pròxim divendres

MÉS FOTOS
Gandia se suma al Dia de la Visibilitat Lèsbica de la ma del col·lectiu LGTBI+ de la Safor - (foto 2)

L'edil delegada d'Igualtat i diversitat Lgtbi, Maribel Codina; el coordinador del Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de la Safor (CLGS), Ximo López, i la coordinadora de grups de dones de CLGS, Laia Fayos, han presentat hui la programació que s'ha preparat amb motiu del Dia de la Visibilitat Lèsbica, que tindrà lloc el pròxim 26 d'abril.

«Aquesta data és una manera d'exigir la igualtat de drets per a les persones lesbianes i considere que és molt important garantir la seguretat de tot el món, independentment de la seua orientació sexual», ha explicat la regidora.

Per part seua, López ha comentat que encara que el CLGS ha intentat commemorar el dia des de la seua fundació, que va ser en 2005, hi ha hagut alguns anys en què no s'ha pogut fer res, per la qual cosa, ara, «s'està intentant tornar a donar un impuls a la data».

Els actes arrancaran a les 19 hores de demà, dimecres 24 d'abril, amb la segona jornada del Club de Lectura LGTBI, que serà en el bar La Palapa (passeig de les Germanies, núm.52).

El dijous 25 d'abril el Teatre Serrano acollirà la projecció del documental ‘Alteritats’, d'Alba Cros i Nora Haddad. La producció compta les vivències de quatre generacions de lesbianes a Catalunya i destaca la dificultat de viure en un món estructuralment heterosexual. La sessió es durà a terme a les 19 hores i serà gratuïta i oberta al públic.

Daltra banda, a les 12 hores del 26 d'abril es farà un manifest davant de la façana de l'Ajuntament. Durant l'acte es reivindicarà la importància de la data i es penjarà una pancarta al balcó del consistori.

Finalment, el divendres 17 de maig a les 19.30 hores i als Jardins de la Casa de Marquesa tindrà lloc la presentació i lectura del llibre "Dime con tus dedos" de l'escriptora Duna Paz.

Fayos ha assegurat que «es tracta d'una data molt important amb un paper fonamental per als drets de les dones lesbianes». Finalment, tant ella com el coordinador han agraït a l'Ajuntament la seua ajuda i esforç i han convidat a totes les persones interessades a gaudir de la programació.

Pujar