elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia se suma al Dia de la LGTBIfòbia

Gandia se suma al Dia de la LGTBIfòbia
  MÉS FOTOS
  Gandia se suma al Dia de la LGTBIfòbia - (foto 2)
  Gandia se suma al Dia de la LGTBIfòbia - (foto 3)

   

  La plaça Major ha acollit hui la lectura d'un manifest amb motiu del Dia Mundial Contra la LGTBIfòbia. El coordinador del Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de la Safor (CLGS), Ximo López, ha estat l'encarregat de llegir el text.

  Durant el discurs, ha recordat que l'origen d'aquest dia va sorgir el 1990 quan l'Organització Mundial de la Salut va eliminar l'homosexualitat del llistat de malalties mentals. Tot i que va ser tota una fita històrica, van haver de passar més de trenta anys perquè la transsexualitat es descatalogués oficialment com a trastorn.

  "El 2024, la LGTBIfòbia continua sent un problema molt greu i cap territori no està exempt d'aquesta plaga. A més d'un terç dels països del món, pertànyer al col·lectiu continua sent un delicte. De fet, a molts llocs es castiga amb pena de presó o fins i tot amb la mort", ha assenyalat. Per aquesta raó, ha exigit al Govern Central que trenque relacions amb tots aquells territoris que vulneren els drets de les persones LGTBIQ+.

  A més, ha parlat sobre la importància de donar refugi a aquells que fugen dels seus països per no ser maltractats, tancats o assassinats i, tanmateix, quan arriben aquí continuen sense estar-ne segurs.

  Per acabar, ha demanat que la Unió Europea una implicació activa "de tots els seus membres en la lluita contra la LGTBIfòbia i la serofòbia. Volem aplicar immediatament mesures que posen fi a les múltiples discriminacions i violències que patim. Tenim dret a ser com vulguem ser", ha acabat.

  Pujar