elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia rep una subvenció per a posar en marxa el Taller d’Ocupació “Parcs Periurbans de Gandia: Beniopa- Santa Anna” Edició 2023”

Gandia rep una subvenció per a posar en marxa el Taller d’Ocupació “Parcs Periurbans de Gandia: Beniopa- Santa Anna” Edició 2023”

  L’Ajuntament de Gandia ha rebut una subvenció de 805.600,80 € de la Generalitat Valenciana a través del Labora, per a desenvolupar el Taller d’ocupació Parcs Periurbans de Gandia: Beniopa- Santa Anna”. Tal com ha explicat la regidora delegada d'Ocupació, Elena Moncho, qui ha comparegut acompanyada de la tècnica del departament, Eva Escribano, es tracta d’un “programa mixt d’ocupació i formació, que compta també amb el cofinançament de l’Ajuntament de Gandia, i té per objecte millorar l’ocupabilitat de les persones desocupades a qui va dirigit, a través de la realització d’obres o serveis d’interés general i o social”.

  El Taller d’Ocupació “Parcs periurbans de Gandia” pretén dur a terme una sèrie d'intervencions que contribuïsquen a generar un paisatge harmonitzat i viu del territori, que facilite la interacció amb el mateix, per aconseguir que els espais periurbans de Gandia, juntament amb la resta d'espais naturals i parcs del municipi, puguen servir per a integrar la ciutat amb la naturalesa, així com per a conscienciar a la població de la importància dels valors mediambientals, mitjançant la seua implicació i coneixement, considerant-ho com a propi, i formant part de la seua vida quotidiana.

  En aquesta primera edició del taller d’ocupació de Parcs Periurbans de Gandia, es delimita la zona d’actuació de Beniopa- Santa Anna.

  L'objectiu general d'aquest projecte és desenvolupar una sèrie accions d'informació, de millora, manteniment i conservació del paisatge amb actuacions de neteja, manteniment i millora de camins, jardins, accessos, parcs naturals, i edificis públics que conformen aquest conjunt paisatgístic dels parcs periurbans de Gandia, així com donar suport en l'atenció i informació a la ciutadania dels barris.

  Aquest programa, que està previst per al període desembre 2023-desembre 2024, possibilita a l’alumnat treballador/a la realització d’un treball que, junt amb la formació professional que rep, millora la seua qualificació, i per tant, afavoreix la inserció laboral. Les persones participants en aquest Taller seran contractades mitjançant un contracte de formació en alternança.

  Les especialitats formatives d'aquest taller d'ocupació estan emmarcades en les famílies professionals d'agrària, edificació i obra civil i administració i gestió, distribuïdes en els grups següents:

  ESPECIALITAT 1. AGAO0108.-Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria (N1) i AGAO0208.-Instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes (N2)

  ESPECIALITAT 2. EOCB0208.-Operacions auxiliars d'obra de paleta de fàbriques i cobertes (N1) i EOCB0108.-Fàbriques d'obra de paleta (N2)

  ESPECIALITAT 3. ADGG0408.-Auxiliar de serveis administratius i generals (N 1) i ADGG0208.-Activitats administratives en la relació amb el client (N2).

  Totes les especialitats inicien en certificat de nivell 1, per la qual cosa, a la persona interessada no se li exigeix requisits acadèmics, però sí comptar amb un nivell òptim de competències de lectoescriptura. Per altra banda, no pot accedir a aquests certificats persones que ja tinguen la qualificació professional relacionada amb el certificat que s’imparteix, tot i que no serien objecte d’un contracte de formació.

  Les persones interessades a participar en el procés de selecció com alumnat treballador, han d’estar inscrites com demandants d’ocupació o millora d’ocupació en LABORA i triar l'opció Serveis-Tallers d'ocupació i especialitat formativa. Poden trobar tota la informació relativa al procés per a fer aquesta inscripció, en la web https://www.urbalabgandia.com/taller-docupacio-parcs-periurbans/

  La selecció de l’alumnat/treballador serà precedida de la presentació, per part de l’Ajuntament de Gandia, d’una oferta formativa a LABORA Ocupació de Gandia. Aquest servei (LABORA) configurarà i remetrà a l’Ajuntament el corresponent llistat de candidats.

  Posteriorment,s’aplicaran els criteris de selecció establerts en les bases que publicarà LABORA i es procedirà a la baremació i entrevistes dels candidats, per la comissió de selecció i amb el procediment establert per les Bases de LABORA.

  Per al desenvolupament del programa s’incorporaran 6 persones com a personal directiu, tècnic i administratiu.

  El procés de selecció, tant del personal tècnic com de l’alumnat treballador es farà una vegada siguen publicades les Bases per LABORA i es constituïsca la comissió de selecció .

  La selecció de l’equip directiu, docent i auxiliar administratiu es realitzarà via convocatòria publicada al tauler d’anuncis de l’Ajuntament de Gandia, i també a través de la pàgina web de LABORA.

  Pujar