elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia reivindica l’Anella Verda en el Dia de l’Arbre

Gandia reivindica l’Anella Verda en el Dia de l’Arbre
  • L’àrea de Medi Ambient ha organitzat per a diumenge tallers i activitats  en família a l’entorn de l’Alqueria Martorell, on està el nou tram executat

  • S’hi plantarà una vintena d’arbres grans; hi haurà animació amb titelles; tallers de manualitats, patrimoni... Amb taronjada ecològica i esmorzar popular. I la visita a l’exposició «Anella Verda de Gandia»

MÉS FOTOS
Gandia reivindica l’Anella Verda en el Dia de l’Arbre - (foto 2)
Gandia reivindica l’Anella Verda en el Dia de l’Arbre - (foto 3)

Amb motiu del Dia de l’Arbre del País Valencià (31 de gener), s’hi ha programat activitats ambientals per al diumenge pròxim, 4 de febrer, «per fer de l’entorn un espai de vida més agradable i sostenible». Les han presentades aquest matí la primera Tinenta d’Alcaldia i regidora de Medi Ambient, Sostenibilitat i Emergència climàtica, Alícia Izquierdo, acompanyada del Director general de Medi Natural, Daniel Muñoz.

Així, enguany, a més del caràcter popular s’hi vol promocionar també l’Anella Verda de Gandia, un projecte pioner i referent per a moltes altres ciutats, que recupera, uneix i posa en valor tots els espais verds i naturals que envolten la ciutat. Per aquesta raó, s’ha triat per a la celebració del Dia de l’arbre l’entorn de l’Alqueria Martorell, l’últim tram executat de l’Anella Verda de Gandia. «Volem conjugar el caràcter popular i familiar de les activitats programades, amb la promoció de l’Anella Verda i del nostre patrimoni històric», ha destacat Izquierdo.

La programació s’inicia a les 9.30 h en l’Ermita de Martorell on s’iniciaran els tallers a les 9.45 h: «Què és l’Ermita de Martorell»; «l’arbre puzle (per a les més menudes); «Quin són els arbres mediterranis», amb plantació popular  d’una vintena d’arbres grans (amb l’ajuda de monitors), i pintura popular «Anella Verda».

A les 11.00 h està previst una taronjada popular amb esmorzar, seguides d’una animació amb titelles.

A les 12.15 h s’hi repeteixen els tallers i les activitats.

A més, durant la jornada s’hi podrà visitar l’exposició «Anella Verda de Gandia» en el nou tram de Martorell.

«En definitiva, hem programat tot un matí en família per a gaudir de la natura, el patrimoni i conèixer els avanços que estem fent en l’Anella Verda de Gandia», ha conclòs Muñoz.          

 

Pujar