elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia regularitza la celebració de cerimònies civils

Gandia regularitza la celebració de cerimònies civils

  Jose Manuel Prieto, regidor delegat d'Administració, Modernització i Govern obert, ha comparegut aquest matí després de la celebració de la Junta de Govern per informar dels principals acords presos i d'una nova mesura posada en marxa pel seu departament.

  En primer lloc Prieto ha explicat que hui s'ha aprovat l'Ordenança reguladora de cerimònies civils que se celebren per part de l'autoritat municipal. Es tracta d'una de les primeres ordenances que va iniciar el tràmit participatiu juntament amb l'Ordenança de Transparència. D'aquesta manera, ambdues van ser exposades en dues ocasions per recollir les demandes de la ciutadania i ara superen el tràmit final.

  Després de l'aprovació de les taxes corresponents per harmonitzar els costos respecte a altres poblacions, es va decidir actualitzar i posar al dia els serveis que el consistori posarà a disposició dels ciutadans en aquest aspecte. Prieto ha explicat que les novetats consistiran en el fet que es podrà casar més dies, ja que també es podrà celebrar casaments en diumenge a més dels divendres a la vesprada i dissabtes i no només en edificis municipals, sinó també fora de les instal·lacions municipals però sempre dins dels límits del municipi. "Era una cosa que s'anava fent però ara s'ha regularitzat. També s'introduïx la celebració de les noces de Plata i Or causa de la demanda existent i introduïm un apartat per a altres cerimònies que inclou els aniversaris especials que homenatjaran als ciutadans que hagen complert 100 anys".

  D'altra banda, pel que fa al departament de Modernització, Prieto ha informat de la renovació de part del parc informàtic de l'Ajuntament de Gandia amb l'adquisició de 20 nous ordinadors. Sis llocs de treball han estat subvencionats per la Diputació de València i els 14 restants seran a càrrec del pressupost municipal per un import de 8.500 €.

  "En els últims anys, la inversió en infraestructures a l'Ajuntament de Gandia va ser mínima, arribant en determinats anys a ser inexistent. Aquesta manca de renovació de material, fonamentalment en el camp de la informàtica, ens ha portat a tenir un problema real, sobretot pensant que el pròxim gener hem de posar en marxa per Llei una administració electrònica completa amb la qual ens relacionem en altres entitats" va declarar Prieto. "Per aquest motiu, per poder fer front als reptes que aquesta nova Llei comporta, des de l'Àrea d'Administració, Modernització i Govern Obert hem posat en marxa un pla d'actualització del material informàtic municipal que ens ha permés renovar els servidors municipal i connectar els diferents departaments municipals amb fibra òptica, els que ens ha proporcionat una major seguretat en la integritat de la informació i velocitat de comunicació alta. També vam poder substituir 15 ordinadors d'escriptori que havien quedat obsolets".

  L'edil també ha explicat que la proposta per al 2018 és la de substituir els actuals llocs de treball per a pantalles de treball en remot, D'aquesta manera, desapareixeran part dels PC actuals i seran substituïts per monitors que treballaran directament sobre els servidors. Aquesta nova forma de treballar donaria una mobilitat més gran i una gran seguretat respecte d'atacs exteriors de virus, etc.

  Finalment, el regidor va voler destacar que d'ací a poc temps el Servei d'Atenció Ciutadana comptarà amb 2 o 3 ordinadors a la disposició dels ciutadans que vullguen realitzar els seus tràmits tot i que s'espera que abans de finalitzar la legislatura que siguen cinc més de comptar amb un punt físic on els interessats podran realitzar els seus tràmits amb el seu propi dispositiu.

  Pujar