elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia reclama la reutilització de les aigües residuals de la depuradora per al camp

Gandia reclama la reutilització de les aigües residuals de la depuradora per al camp
  • El Consell Local Agrari, presidit per la regidora Alícia Izquierdo, ha acordat per unanimitat exigir la inversió necessària a la Generalitat, L’EPSA i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

El Consell Local Agrari va abordar dimarts passat la situació preocupant de sequera i els reptes de l’emergència climàtica per al sector. Tant el govern local, representat per la primera Tinenta d’Alcaldia i regidora d’Agricultura, Alícia Izquierdo i el director general de Medi Natural, Daniel Muñoz, com associacions, sindicats agraris i grups polítics, van acordar per unanimitat mesures urgents. Com ara, reclamar a l’Empresa Pública de Sanejament d’Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana, l'EPSAR, a la Conselleria d’Agricultura i a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, la recuperació i la transformació de les aigües residuals de la depuradora de #Gandia per a poder utilitzar-les en el reg dels camps.

“És la millor solució que hi ha per a combatre els efectes del canvi climàtic en l’Agricultura. La depuradora fa molts anys que està construïda i necessita un tractament que permeta reutilitzar. Així com la infraestructura per a poder guiar-la aigües amunt”, ha declarat Izquierdo.
D’altra banda, al Consell Local Agrari també es va tractar altres assumptes com el projecte de la planta municipal de Biomassa, el Horts urbans socials o la promoció dels productes agrícoles locals.

Pujar