6 de juliol de 2020 6/7/20

Gandia rep quatre Flors d’Honor en la gala de Viles en Flor celebrada a Torrent

Gandia rep quatre Flors d’Honor en la gala de Viles en Flor celebrada a Torrent - (foto 1)
  • La regidora de Gestió Responsable del Territori, Alicia Izquierdo, va recollir el premi del jurat, que reconeix el treball en els espais verds urbans,a més d'una bona gestió sostenible, juntament amb l'educació ambiental i la conscienciació ciutadana

MÉS FOTOS
Gandia rep quatre Flors d’Honor en la gala de Viles en Flor celebrada a Torrent - (foto 2)

La gala de Viles en Flor es va celebrar divendres passat en L’Hort de Trénor, a  Torrent. Allí s’hi va premiar als 31 municipis participants per la potenciació dels seus espais verds. El programa Viles en Flor de la Comunitat Valenciana reconeix la trajectòria i les bones accions dels municipis que posen en valor els seus espais verds urbans, a més d'una bona gestió sostenible juntament amb l'educació ambiental i la conscienciació ciutadana en la cura de l'entorn de la ciutat.

Durant l'acte, Alícia Izquierdo, regidora delegada de l'Àrea de Gestió responsable del Territori, Patrimoni Cultural, Agricultura i Medi Ambient de l’Ajuntament de Gandia i Rafael García, cap del servei de Parcs i Jardins van rebre el guardó que li atorga 4 Flors d’Honor.

Viles en Flor Comunitat Valenciana és un programa anual que reconeix en forma de guardons, la trajectòria i les accions dutes a terme pels municipis de la Comunitat en la millora i potenciació dels espais verds urbans, la seua gestió sostenible, l'educació ambiental i la conscienciació ciutadana en la cura de l'entorn. L'objectiu és posar en relleu els espais verds dels municipis, amb la finalitat d'ajudar a millorar la qualitat de vida dels seus habitants impulsant el patrimoni paisatgístic, el respecte pel medi ambient i les sinergies de tots dos amb l'activitat turística.  

El jurat està format per especialistes i professionals de prestigi en el sector dels vivers, jardineria i paisatgisme. Durant tot l'any s'encarreguen de visitar tots els municipis i valorar les seues virtuts.

En els criteris que es tenen en compte destaquen:

- El patrimoni vegetal i paisatgístic i la seua relació de l'espai verd amb el nombre d'habitants.

- El respecte pel medi ambient, la gestió integral de l'aigua i els programes respectuosos amb el control de plagues i la sostenibilitat.

- Les estratègies de promoció turística vinculades amb els espais verds que promouen programes d'educació ambiental.

Pujar