29 d’octubre de 2020 29/10/20

Gandia mostra el seu potencial com a ciutat innovadora a Madrid

Gandia mostra el seu potencial com a ciutat innovadora a Madrid - (foto 1)
  • La trobada de la xarxa Innpulso reuneix 72 municipis distingits pel Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat com 'Ciutat de la Ciència i la Innovació'

  • L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant i Salvador Benaiges, gerent de l'empresa Insyde, acudeixen a la cita per ressaltar el potencial de la nostra ciutat com a seu d'empreses innovadores

L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha comparegut aquest matí en roda de premsa en companyia de Salvador Benaiges, gerent de l'empresa Insyde, i Jesús Alba, Director en Escola Politècnica Superior de Gandia - UPV, per anunciar que el pròxim 1 d'octubre tindrà lloc la IV Trobada Alcaldes + Innovadors de la Xarxa Innpulso a Madrid. Un esdeveniment organitzat per la Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació (Xarxa Innpulso), que coincideix enguany amb la celebració de la Fira South Summit 2.019. El major esdeveniment de startups nacionals i internacionals dedicat a l'impuls del talent, la innovació i la difusió de les oportunitats que ofereixen les startups del sud d'Europa i Llatinoamèrica.

Durant la trobada es donaran cita tots els alcaldes de les 72 ciutats que s'integren en aquesta xarxa de la qual Gandia és membre, juntament amb les pimes més innovadores que s'hagen seleccionat a cadascuna de les ciutats Innpulso. Morant anirà de la mà d'Insyde, per fer valdre el treball que realitza la mercantil en l'àmbit de la gestió de la ciutat com a destinació turística.

En primer lloc, Diana Morant ha declarat que l'elecció no ha estat fàcil, ja que Gandia i la comarca posseeixen un ampli ecosistema d'empreses innovadores. Sobre l'elecció d'Insyde, l'alcaldessa ha destacat que el consistori treballa de manera conjunta amb la mercantil per desenvolupar l'Smart Destination. A més, formen part de l'ecosistema emprenedor de la ciutat des de 2012 i té un component innovador molt interessant alhora que ofereix un producte de qualitat a molts municipis turístics de tot Espanya. "Ells són un exemple de com les empreses poden ajudar a les destinacions a millorar".

Sobre el treball que realitza Insyde, Morant ha explicat que ofereixen el producte Infoturist, l'única plataforma de gestió tecnològica de destinació integral per a municipis turístics.

Amb aquesta eina, es millora la gestió del Departament de Turisme i s'optimitzen els recursos amb la utilització de contingut a la "Nube"; permet aglutinar totes les propostes que ofereix Gandia a l'hora d'oferir-lo al ciutadà o turista a més d'ajudar a l'hora de la promoció de la ciutat per tal de captar nous turistes i mercats.

"Anem a Madrid per mostrar a la resta d'alcaldes i alcaldesses de la Xarxa Innpulso el que realitza aquesta empresa per a Gandia i aprofitarem la Fira South Summit 2.019 per conéixer noves propostes que ajuden a Gandia a ser una millor ciutat" va declarar Morant qui ha finalitzat la seua intervenció afirmant que "Les administracions, la universitat i el sector empresarial, tenim com a obligació continuar treballant per generar oportunitats".

Per la seua banda, Jesús Alba va recordar que des de fa un any i mig es col·labora amb l'Ajuntament de Gandia a la Càtedra de Turisme Intel·ligent i que dins de les línies de treball es troben la sostenibilitat, la innovació, la tecnologia i els espais turístics intel·ligents, tots ells aspectes que incorpora Insyde a la seua línia d'actuació.

"Són empreses que aprofiten tot el talent que sorgeix des del Campus i pensem que són iniciatives que avalen la proposta que estem fent de manera conjunta" va declarar Alba qui va destacar que "pertànyer a la Xarxa Innpulso suposa una obligació que ens ajuda a millorar com a destinació i convertir-nos en referència d'Intel·ligència Turística per a altres municipis".

Finalment, Salvador Benaiges va agrair l'elecció del consistori i el Campus Gandia de la UPV i va explicar que l'empresa va començar a treballar el 2012 quan van detectar que les Oficines de Turisme havien d'afrontar una transformació digital que permetés optimitzar recurs i millorar l'atenció als visitants.

"Vam començar com un gestor de continguts i vam fer el salt a un Gestor de Continguts que aborda diferents departaments posant a l'abast dels usuaris de sistema tota la informació i traslladant qualsevol canvi que es realitze, de manera que tot el contingut sempre està actualitzat" va explicar Benaiges qui ha informat que actualment treballa amb 60 municipis de la Comunitat Valenciana i prop de 200 oficines de Turisme.

"Poder interconnectar entre diferents plataformes és el més important. Hui dia no es pot parlar de Turisme Intel·ligent si no hi ha interconnexió entre totes les plataformes per conéixer què és el que es necessita" va finalitzar el gerent d'Insyde.

Pujar