elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia honra la Mare de Déu dels Desamparats

Gandia honra la Mare de Déu dels Desamparats
  • Per primera vegada en la historia, tindrà lloc la vigília de la festa, una ronda a la Mare de Déu dels Desamparats.

MÉS FOTOS
Gandia honra la Mare de Déu dels Desamparats - (foto 2)
Gandia honra la Mare de Déu dels Desamparats - (foto 3)

L'Associació de la Mare de Déu dels Desamparats en col·laboració amb la Insigne Col·legiata de Gandia ha organitzat un any més les celebracions en honor a la Patrona de Gandia, la Mare de Déu dels Desamparats. La festa tindrà lloc el diumenge 12 de maig a la Insigne Col·legiata de Gandia.
Del dijous 2 de maig al divendres 10 de maig, la Col·legiata acollirà el Novenari al voltant de la Mare de Déu. Nou dies de celebracions eucarístiques, oracions, càntics i meditacions al voltant de la figura de la Mare de Déu. A les 19h s'exposarà el Santíssim Sagrament i es resarà el Sant Rosari; posteriorment, a les 19.30h, tindrà lloc la celebració de l´Eucaristia finalitzant la celebració amb el càntic de l´Himne a la Patrona de Gandia.

El dissabte 11 de maig, vespra de la festa, a les 17.30h està programada l'Eucaristia amb xiquets on es realitzarà una ofrena de flors per part dels més menuts. En acabar esta ofrena s'imposarà la insígnia als nous associats. Este mateix dia, a les 19h, tindrà lloc el cant de la Felicitació Sabatina i la Salve Solemne a la Mare de Déu dels Desamparats. Tenint lloc a continuació la Santa Missa a les 19.30h, finalitzant la mateixa es procedirà al besamans de la imatge.

Com a novetat este any, es realitzarà una “ronda a la Mare de Deu dels Desamparats”. En acabar el besamans a l'interior del temple gandià, la imatge serà traslladada fins a la Porta de Santa Maria. A la plaça, l'Associació «Rebombori» ballarà i entonarà cants d'estil a la Patrona de la ciutat ducal.

El diumenge 12 de maig és el dia que Gandia celebra la solemnitat i festa a la Mare de Déu dels Desamparats. A les 11.30h, Missa de Pontifical presidida per l'Abat de Gandia, Àngel Saneugenio, i a les 20h tindrà lloc la solemne i devota processó pels carrers de la Ciutat.

Des de l'Associació de la Mare de Déu dels Desemparats i la Insigne Col·legiata de Gandia es mostren agraïts pel treball realitzat. Any rere any es van augmentant les celebracions i la participació dels fidels a les festes a la Patrona de la Ciutat. L'Associació de la Mare de Déu a Gandia, que compta amb quasi dos centenars d'associats, seguix sumant nous membres a la mateixa, i al mateix temps agraixen l'interès de diverses associacions i col·lectius de la ciutat, com és el cas de l'Associació «Rebombori», que este any se suma a les celebracions al voltant de la “Geperudeta” amb la primera “ronda a la Mare de Déu”.

La Insigne Col·legiata de Gandia juntament amb l'Associació de la Mare de Déu, han cursat invitacions a diverses entitats i col·lectius per participar de les celebracions i efemèrides. Es preveu la participació d'autoritats municipals, militars, culturals i socials, com ara les Falles, la Setmana Santa, o el «Círculo de Amigos de San Francisco de Borja», entre altres. La Patrona de Gandia bé s'ho mereix.

L'Associació de la Mare de Déu dels Desamparats, aprofita este comunicat per convidar a la participació d'esta festa mariana, a la qual també fa partícips a tots els devots i fidels, i tant de bo puguen inscriure’s, ajudant així a fomentar i augmentar la devoció i participació a les celebracions entorn de la Patrona de Gandia.
D'altra banda, l'Associació de la Mare de Déu ha posat a la venda unes balconeres que tenen com a finalitat decorar els carrers de la ciutat en honor de la nostra Patrona. Poden aconseguir-los posant-se en contacte amb l'Associació.

Rosari de l'Aurora

Com és habitual cada diumenge del mes de maig a les 7.15h des de la Insigne Col·legiata de Gandia se celebrarà el Rosari de l'Aurora pels carrers de la nostra Ciutat.

En concret serà els diumenges 5 de maig, 12 de maig, 19 de maig i 26 de maig, culminant este últim al Reial Monestir de Santa Clara per ser el dia que Gandia commemora la festivitat a la Verge de Gràcia.

Es convida cordialment des de la Col·legiata de Gandia a la participació.

Pujar