elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia i les falles s'uneixen a Ecovidrio per fomentar el reciclatge de vidre durant les festes

Gandia i les falles s'uneixen a Ecovidrio per fomentar el reciclatge de vidre durant les festes
  • La ciutat participarà en un concurs en què 13 municipis competiran per ser la localitat que més envasos d'aquest material recicla

L'edil delegat de Falles, Adrián Vila; el regidor de Serveis Bàsics a la Ciutadania, Jesús Naveiro; el president de la Federació de Falles, Telmo Gadea, i el coordinador d'Ecovidrio a la Comunitat Valenciana, Manuel Sala, han presentat hui la tercera edició de "La Plantà del Vidre".

"L'objectiu de la campanya és fomentar el reciclatge dels envasos fets amb aquest material durant les Falles 2024. Pretén conscienciar, tant els fallers com la resta de la ciutadania, sobre la importància de separar correctament els residus de vidre al llarg de les festes", ha explicat Sala.

Per fer-ho, Ecovidrio vinilarà els contenidors verds més pròxims als casals i crearà un concurs on  un total de 13 municipis valencians (Cullera, Algemesí, Paterna, Borriana, l'Eliana, etc.) competiran per ser la localitat que més recicla.

La prova consistirà a aconseguir complir el repte de recollir una determinada quantitat de quilograms d'envasos al llarg de la setmana fallera. El guanyador serà el que tinga més punts, no només per haver incrementat el número de vidre recollit respecte a l'any anterior, sinó també per la difusió que haja fet de la iniciativa.

Pel que fa al premi, la localitat que aconseguisca la victòria podrà plantar una sèrie d'arbres i permetrà a cada casal faller apadrinar-ne un exemplar. "Serà una aportació per part d'Ecovidrio per anar reduint l'empremta de carboni i els gasos d'efecte hivernacle, minimitzant la presència de CO2 a l'atmosfera", ha comentat el tècnic d'Ecovidrio.

Així mateix, tots els municipis que superen el repte de reciclatge proposat obtindran el guardó verd d'Ecovidrio. També hi haurà una recompensa per a totes les comissions que reciclen, al seu propi contenidor, un mínim de 400 kg del residu. En aquest darrer cas, el premi serà un miniglú amb la imatge de la campanya.

Per reforçar la iniciativa, hi haurà educadors ambientals que visitaran els casals els dies 16 i 17 de març amb l'objectiu d'informar tant sobre la importància del reciclatge dels envasos de vidre com sobre els beneficis que això reporta al medi ambient i a la societat.

Tant Naveiro com Vila han agraït el suport, tant d'Ecovidrio com de Manuel Sala, per la seua implicació a la causa, i ha destacat que l'Ajuntament i la Federació de Falles sempre donaran suport a aquesta iniciativa en què Gandia continua demostrant que "és una ciutat compromesa amb el medi ambient i prendre totes aquelles mesures que aporten el seu granet d'arena per combatre el canvi climàtic" "Des de les administracions més properes també podem prendre mesures que servisquen per a conscienciar la població sobre accions que són beneficioses per a les generacions futures i el nostre entorn".

Finalment, Gadea ha assenyalat que els membres de les diferents comissions "han de pensar que, al final, es tracta d'una cosa que no costa diners als fallers i no només no és molesta, sinó que a més té un impacte molt positiu i demostra que es pot reciclar de manera tranquil·la, sense haver de desplaçar-se molt lluny".

Pujar