29 d’octubre de 2020 29/10/20

Gandia demana ajuda a la Diputació per a la restauració de la torre de campanes de la Seu Col•legiata

Gandia demana ajuda a la Diputació per a la restauració de la torre de campanes de la Seu Col•legiata - (foto 1)
  • El Director General de Patrimoni Històric, Artístic i Cultural de Gandia, Vicent Pellicer, es reuneix a València amb al Diputat Provincial de Cultura, Xavier Rius

MÉS FOTOS
Gandia demana ajuda a la Diputació per a la restauració de la torre de campanes de la Seu Col•legiata - (foto 2)

El Diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius, va rebre ahir dimecres el Director General de Patrimoni Històric, Artístic i Cultural de l’Ajuntament de Gandia. Vicent Pellicerli va informar àmpliament sobre el greu estat en el qual es troba la torre de campanes més emblemàtica de la ciutat.

El pas dels segles i la falta de manteniment han anat deteriorant l’estructura, paraments, escales i mecanismes de les campanes. Així mateix, el rellotge, del qual és responsable l’Ajuntament necessita ser reparat periòdicament.

Tots recordem que, fa poc més d’una dècada es va mamprendre la restauració de l’edifici de la Col·legiata però, va quedar pendent el campanar, el qual data de primeries del segle XV amb un afegit en altura de meitat del Segle XVIII. Des de llavors, l’edifici no ha conegut cap restauració ni tampoc ha tingut un manteniment, per la qual cosa, l’estat de conservació ha arribat a un estat alarmant en la seua estructura interior.

La Fundació per a la Restauració de la Col·legiata li va traslladar a Vicent Pellicer de manera oficial la seua preocupació en la qual li sol·licitava la seua intervenció per demanar ajuda institucional per a dur a terme un procés de restauració per fases de l’interior del campanar.

El Diputat Provincial es va fer ressò de la demanda i en breu, la seua oficina facilitarà tota la informació necessària per a la tramitació de les ajudes.

Pujar