24 de febrer de 2020 24/2/20

Gandia crea “Urbalab Makers”

Gandia crea “Urbalab Makers” - (foto 1)

  La regidora de Polítiques Econòmiques i Innovació de l’Ajuntament de Gandia, Alícia Izquierdo, acompanyada d’una de les responsables tècniques de l’Urbalab Gandia, Paula Fayos, ha presentat aquest matí un nou espai a Urbalab Gandia per a ments inquietes. “Amb l’ apertura d’un nou espai de formació i treball, Urbalab Gandia inicia una innovadora línia d’activitat dirigida a ciutadans i ciutadanes inquiets, que volen treballar la innovació per a dissenyar solucions associades a problemes i necessitats reals de l’entorn”, ha explicat la regidora.

  Amb el lema “Fes-ho tu mateix” Urbalab Maker oferirà durant la tardor activitats de formació, xerrades i espais de treball que orientaran l’acció dels makers cap a projectes que responguen a necessitats i usuaris reals.

  El desenvolupament d’aquesta cultura maker permetrà acostar la tecnologia a l’àmbit professional, impulsant projectes i activitats professionals que revolucionaran el món de l’empresa.

  “És una forma de democratitzar el coneixement, de manera què la tecnologia i la innovació no estiga sols a l’abast de grans empreses, sinó què gràcies a internet, còdec obert i noves propostes col·laboratives, tots puguen aprendre, dissenyar, inventar i col·laborar per a resoldre problemes reals del nostre entorn”, ha assegurat Izquierdo.

  L’Espai maker disposa d’una sala condicionada amb eines de fabricació digital que permetran transformar dissenys realitzats per ordinador en peces físiques. Disposem d'impressores 3D, tall làser, CNC i altres tecnologies com arduino i drons, que poden utilitzar-se de forma compartida, per realitzar creacions personalitzades amb altres persones.

  Pujar