26 de gener de 2020 26/1/20

Gandia vol consolidar el seu destí turístic al País Basc

Gandia vol consolidar el seu destí turístic al País Basc - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Gandia vol consolidar el seu destí turístic al País Basc - (foto 2)
  Gandia vol consolidar el seu destí turístic al País Basc - (foto 3)
  Gandia vol consolidar el seu destí turístic al País Basc - (foto 4)

  Gandia es reforça davant el seu mercat turístic procedent del Nord d'Espanya. La capital de la Safor vol consolidar-se com a destí per als ciutadans del País Basc, atés que este és el tercer mercat emissor de turistes per a Gandia i representa ja un 15% del total aproximadament. L'objectiu és escalar posicions per tal de ser la primera opció per als visitants del Nord. Així ho ha comentat l'alcaldessa de Gandia i responsable de l'àrea de Turisme, Diana Morant, qui ha assegurat que el seu departament no va a parar de treballar per tal de millorar el turisme de Gandia.

  Una delegació de Gandia, encapçalada per la tècnica de Turisme de l'Ajuntament, Olatz Megía, ha viatjat fins a Bilbao per tal de participar este cap de setmana en dos esdeveniments turístics importants. Ahir a la vesprada, la Diputació de València va organitzar un acte al Museu de Belles Arts de Bilbao per a presentar l'oferta turística de les comarques valencianes. Va assistir un centenar de persones (entre agents de viatge de la capital basca, premsa local, bloggers especialitzats en turisme, representants del govern basc i del turisme de Bilbao), en el qual Megía ha donat a conéixer l'oferta turística de Gandia. Han participat el cap de Producte del Patronat Provincial València Turisme, Evarist Caselles, i representants dels Ajuntaments de Sagunt i València. També va assistir la diputada de Turisme, Pilar Moncho.

  Megía ha explicat les bondats de Gandia, els seus recursos culturals, paisatgístics, gastronòmics, històrics, però sobretot el nou model que s'està impulsant i que està basat en el turisme de qualitat (l'Ajuntament s'ha incorporat al projecte SICTED-Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinacions), el turisme de congressos (Gandia està en la Spain Convention Bureau i s'està estructurant la Gandia Convention Bureau), esdeveniments esportius i turisme familiar els 365 dies de l'any. L'objectiu és motivar a les agències de viatge perquè continuen enviant clients a Gandia.

  Així mateix, Megía ha informat als professionals que Gandia és Capital Cultural Valenciana, la qual cosa obri un ventall de possibilitats culturals i oportunitats turístiques molt important. Este, els ha dit, és "un reconeixement de la Generalitat Valenciana a la tasca que han fet els governs des de sempre apostant per la cultura i lluitant per estar a l'altura del nostre llegat històric, patrimonial i cultural". Hi haurà exposicions, concerts, festivals, representacions teatrals, festivals, cicles de conferències, activitats literàries, etcètera, la qual cosa suposa un atractiu més per als turistes.

  A més a més, la tècnica de Turisme ha assenyalat als agents de viatge que poden incorporar en els seus paquets turístics el vaixell a Eivissa després que Trasmediterranea haja decidit operar també este estiu, des de juny fins a setembre.

  Megía també ha recordat que Gandia és Ciutat de la Ciència i la Innovació, distinció atorgada pel Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat; és Ciutat Literària, bressol dels escriptors del Segle d'Or de les Lletres Valencianes Ausiàs March, Joanot Martorell i Roís de Corella; i és Ciutat Borja.

  A l'acte també va acudir la viceconsellera de Turisme, Isabel Muela; el director de la fira Expovacaciones, José Antonio prado; el director general de Basque Country, Harkaitz Milán; i la directora General de Basque Tour, Maider Etxebarria.

  Fira Expovacaciones de Bilbao

  Gandia segueix hui promocionant els seus recursos turístics, però en un escenari diferent: a la 38ª edició de la fira Expovacaciones de Bilbao, que se celebra des de hui fins diumenge en la Bilbao Exhibition Centre. Gandia, sota el paraigua de la Comunitat Valenciana, a l'espai de València Turisme, ha portat mil follets, merchandising i sortejarà un cap de setmana per a dos persones a Gandia.
  Els turistes del País Basc, segons ha comentat Megía, s'interessen sobretot per la platja, la gastronomia i les rutes pels paratges naturals.

  A esta fira, dirigida a tots els públics, es poden trobar les tendències i experiències més interessants en rutes i destins turístics nacionals i internacionals, així com les més innovadores alternatives d'oci i temps lliure. A l'estand de la Comunitat Valenciana es realitzaran degustacions de suc de taronja i d'orxata artesana. Enguany, el certamen compta amb la participació de més de 200 empreses expositores. Durant estos dies, es donaran cita a la fira nombrosos majoristes, representants d'agències de viatge, companyies de transport, organismes oficials, empreses de turisme hotels, mitjans de comunicació, empreses de càmping i caravaning i immobiliàries, entre altres.
  Megía ha comentat que Gandia tracta d'estar sempre present a les fires turístiques del País Basc (la de Bilbao, que és ara en maig; la de Pamblona-Navartour, a febrer; i la de San Sebastian, a març) perquè Gandia té molta força per als turistes d'esta zona.

  Pujar