21 de gener de 2020 21/1/20

Gandia comença a implantar el sistema de comptabilitat analítica

Gandia comença a implantar el sistema de comptabilitat analítica - (foto 1)

  El regidor delegat d'Economia i Hisenda, Salvador Gregori, ha comparegut aquest matí en roda de premsa per informar que l'Ajuntament de Gandia començarà a implantar el sistema de comptabilitat analítica tal com marca la Llei.

  Gregori s'ha referit a aquesta iniciativa afirmant que suposarà un salt qualitatiu en la millora del sistema comptable municipal, ja que permetrà conéixer els costos reals i totals de cada centre gestor de l'administració alhora que genera indicadors que informen del nivell d'eficiència a l'hora d'emprar els recursos. Aquests indicadors poden comparar-se amb els oferts per altres administracions.

  La iniciativa començarà a implantar-se durant aquest any i s'espera que l'any 2021 estiga totalment operativa en tots els departaments del consistori.

  Les qüestions que tracta de resoldre la comptabilitat analítica són les següents:

  - Assignar a cada centre de despesa tant els costos directes com els indirectes
  - Obtenir més i millor informació de l'ús dels recursos municipals i poder ajustar les taxes i preus públics al cost dels serveis oferts
  - Elaborar indicadors que ens permeten prendre decisions
  - Saber mitjançant criteris homogenis quina és la posició de consistori respecte a altres ajuntaments.

  "D'aquesta manera, i coneixent totes les dades, es poden prendre decisions o realitzar canvis en determinats serveis de cara a millorar el servei a la ciutadania" va declarar Gregori qui va concloure la seua intervenció afirmant que "És un pas més a la modernització de l'Administració Pública, que segur que millorarà la informació i presa de decisions en el funcionament municipal".

  ocultar
  Gandia comença a implantar el sistema de comptabilitat analítica
  Pujar