elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia celebra el seu primer Carnestoltes multicultural

Gandia celebra el seu primer Carnestoltes multicultural
  MÉS FOTOS
  Gandia celebra el seu primer Carnestoltes multicultural - (foto 2)

  El regidor de Polítiques amb la Ciutadania, Nahuel González, acompanyat pels representants de l'Associació Cultural Murgandia, Carlos Deveza i Carmen Wambach; d'Escola Samba Unidos de Gandia, Alfonso Vázquez, i d'Associació Juventud Boliviana, Isabel Arámburo, ha presentat el primer Carnestoltes multicultural que se celebrarà a la nostra ciutat el dissabte 9 de març.

  Des d'enguany, la capital de la Safor celebrarà aquesta festa. "A Gandia mai hi ha hagut carnestoltes com a tal, encara que hi ha hagut diversos intents durant algunes èpoques. Ara, de la mà dels col·lectius interculturals que resideixen a la nostra ciutat, intentarem que es consolide, que la participació cresca any rere any i que es convertisca en una tradició", ha afegit el regidor. Així mateix, González ha agraït la col·laboració de l'edil Joan Muñoz i els tècnics del departament de Cultura en la posada en marxa d'aquesta festa.

  La celebració del Carnestoltes serà el dissabte 9 de març. Al voltant de les 17.30 hores, la ciutadania està convocada en la plaça de l'Ajuntament on es procedirà a la lectura del pregó. Prèviament, hi haurà una festa infantil, organitzada pel Consell de la Infància, en la plaça del Tirant.

  A partir de les 18 hores començarà una desfilada pels principals carrers de la ciutat, des de la plaça de l'Ajuntament, finalitzant en la plaça El·líptica. Allí conclourà l'esdeveniment amb un festival de murgues i facècies. "Durant anys, gràcies a la implicació del col·lectiu uruguaià i ara de Murgandia, ja es feia en el Teatre del Raval i ara considerem que és el moment de fer-lo a l'aire lliure", ha dit González.

  La celebració es durà a terme en horari que no moleste la ciutadania i els talls de carrers només seran al pas de la desfilada, per a no perjudicar la mobilitat de la ciutat.

  Finalment, el regidor de Polítiques amb la Ciutadania ha al·ludit a la compatibilitat del Carnestoltes de Gandia amb les cavalcades que realitzen les Falles, "a les quals respectem i que han sigut un èxit a la nostra ciutat amb milers de participants".

  Carlos Deveza ha comentat que l'Associació Murgandia ho celebra cada any, "però havíem d'anar-nos fora de Gandia perquè ací no hi havia molta activitat carnavalesca".

  En el festival de murgues de la plaça El·líptica intervindran comparses que han participat en el Concurs Oficial d'Agrupacions de Carnestoltes de Cadis (COAC), com la comparsa gaditana La Marea. També intervindran "Els Sangochaos", guanyadors del certamen de Torrevella i "Les Chochonis" que participen en el de Cartagena, entre altres.

  Alfonso Vázquez, ha comentat que es compta amb la participació de sis formacions de batucada en la desfilada: Figatells, Trabukatu, Vall-tuka, Comboi, Batukatá i Units de Gandia.

  Per part seua, Isabel Arámburo, ha mostrat la seua satisfacció per poder mostrar la cultura del seu país amb la intervenció de diferents grups de Bolívia en aquesta festa.

  Carmen Wambach, de Murgandia, ha convidat a tota la ciutadania perquè "cada any siguem més". A més de les batucades i comparses esmentades, intervindran les fraternitats Los Caporales, Tinku Quenchas, Diabladas, Salay, Cochabamba, Pujllay València i Juventud Boliviana; les murgues Sempre Celeste i Murgandia, entre altres.

  El Carnestoltes de Gandia està concebut com una festa oberta, que busca integrar a tot aquell que vulga participar.

  Per a inscriure's i més informació en pàgina de Facebook "Carnaval de Gandia 2019".

  Pujar