11 d’abril de 2021 11/4/21

Gandia celebra el Dia Nacional de les Llengües de signes

Gandia celebra el Dia Nacional de les Llengües de signes - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Gandia celebra el Dia Nacional de les Llengües de signes - (foto 2)

  El regidor de Responsabilitat Social en funcions, Nahuel González, i el president de l’Associació de Persones Sordes de Gandia i la Safor (APESORGA), José Juan Signes, han presentat aquest matí els actes preparats per celebrar el Dia Nacional de les Llengües de Signes, que es commemora per cinquè any el pròxim divendres 14 de juny. Eixe dia mateix de 1936, es va constituir la Confederació Estatal de Persones Sordes (CNSE), entitat que, juntament a la seua xarxa associativa local, comarcal o autonòmica, “fem possible que aquesta llengua, la llengua de signes espanyola siga valorada en la societat com una llengua de cultura, de comunicació, tan vàlida com qualsevol altra per a transmetre idees, accedir al coneixement, avançar cap a la igualtat, i construir ciutadania”, ha assegurat Signes.

  Les activitats programades es realitzaran el pròxim divendres 14 de juny al Passeig de les Germanies, a l’altura de la Casa de la Marquesa. De 10 a 13 h, s’hi muntarà un estand informatiu, lliurament de polseres, adhesius, entre d’altres coses per tal de recordar l’efemèride. Per tal de clausurar el dia, a les 21 h, s’enllumenarà la façana de l’Ajuntament de color blau turquesa, que identifica les persones sordes.

  “L’Associació de Persones Sordes de Gandia i la Safor és un exemple de superació, d’inclusió social, en defensa de les persones sordes. Però també la seua implicació activa col·laborant en diferents àmbits socials, en activitats als barris, amb les Falles, esdeveniments esportius, etc. L’Ajuntament sempre estarà al seu costat”, ha destacat González.

  Pujar