elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia, capaç del pitjor i del millor en la pandèmia del COVID-19

Gandia, capaç del pitjor i del millor en la pandèmia del COVID-19
  • Ha passat d'estar entre les cinc ciutats amb més casos per Nadal a acumular diversos dies sense detectar ni un només contagiat en l'actualitat

Gandia ha viscut totes les cares de la pandèmia del Coronavirus.

La pitjor es va patir en les dates nadalenques, mentre el millor moment epidemiològic es gaudeix amb precaució i responsabilitat en l'actualitat.

Passats més de dotze mesos des que irrompera sense pietat el COVID-19 en la vida de tots, Gandia ha sigut capaç del pitjor, però també del millor.

En el passat Nadal es van registrar les xifres més alarmants i preocupants en l'Àrea de Salut de Gandia, tant que les dades van situar a la ciutat entre les cinc de tota Espanya amb més casos positius del virus.

Van ser dies difícils tant a l'hospital Francesc de Borja de Gandia com als carrers de la capital de la Safor, on es respirava la tensió i la incertesa d'un col·lapse hospitalari que estava molt pròxim a produir-se i d'una infinitat de nous contagiats dia rere dia.

Gandia i la comarca de la Safor va acostumar a augmentar la xifra de nous infectats diaris de 100 en 100, o fins i tot hi havia jornades en les quals fins i tot més.

Aquest moment crític de la pandèmia en aquest punt de la Comunitat va produir que els sanitaris es mostraren exhaustos i al límit, ja que els llits de l'UCI van arribar a col·lapsar-se per complet i els responsables del centre hospitalari ja no sabien on poder ficar algun llit més per a salvar la vida dels ciutadans als quals el seu estat de salut crític els feia precisar una atenció immediata.

Gandia ha arribat a patir el dolor que romanguen en l'UCI diversos membres d'una mateixa família, fins i tot van arribar a morir durant els dies de major dificultat i col·lapse.

Amb els professionals de la Sanitat doblegant i triplicant torns per a continuar salvant vides, la conscienciació de la societat va arribar a eixir fins i tot del crit d'auxili d'un dels responsables de l'hospital gandià, qui va relatar amb una dura carta el que es vivia realment dins de les parets de l'UCI.

Després de disparar-se la incidència acumulada del Coronavirus per la incessant pujada de casos amb el pas de les hores, Gandia va tocar fons quant al moment epidemiològic, però va començar a ressorgir.

Capaç del pitjor, també Gandia va ser capaç del millor, ja que es va sobreposar amb la responsabilitat ciutadana i amb unes normes restrictives severes. Amb l'hostaleria tancada i amb pràcticament la totalitat dels motius socials capats per les noves restriccions davant la pandèmia, el Departament de Salut de Gandia va començar a detectar una millora notable quant als contagis i, sobretot, un alleujament necessari a l'hospital.

El descens va ser progressiu, amb unes dades d'incidència que es desplomaven dia a dia i unes dades de nous infectats que donaven la major de les alegries a les autoritats sanitàries locals.

Han arribat fins i tot a acumular diversos dies consecutius durant la setmana passada en els quals no es va detectar ni un només contagiat nou per COVID-19 ni a Gandia ni en cap dels municipis que formen la comarca de la Safor.

Encara que durant els primers mesos d'aquest any 2021 fora impensable, Gandia ha arribat a aquest moment detectant a penes 10 infectats en les últimes dues setmanes, xifres que mantenen la bona evolució.

Sens dubte, aquesta és la millor notícia possible en aquests moments d'incertesa, encara que en tot l'Àrea de Salut de Gandia es viu amb precaució, amb molta precaució i sent conscients de la importància d'haver aconseguit revertir una situació epidemiològica greu i mantindre en aquests moments uns nivells que situen a aquesta zona com una de les més netes de Coronavirus de tota Espanya.

Pujar